Decemberi eseményeink – Jótékonysági programjaink

November végén volt a Szentes-Csongrád Rotary Club hatodik jótékonysági bálja. A pálmások is anyagi támogatói voltak a sikeres rendezvénynek. Többen közülünk kellemesen szórakoztunk is, de akik nem jöttek el, azok is támogatták a klub nemes céljainak megvalósítását.

Mint már évek óta, idén is jött a „pálmás Mikulás”. December 5-én a dr. Bugyi István Kórház Gyermekosztályára hozott a pálmások jóvoltából az éppen bent lévõ kis betegeknek egy vidám félórát a Mini Pom-Pom együttes zenés mûsorával. Bajukat feledve, énekelve, tapsolva hívogatták a Mikulást, miközben majszolták a kapott szaloncukrot és banánt.
Ugyanaz nap este a Családsegítõ Központ felújított Munkácsy utcai épületébe is ellátogatott ez a zenés, vidám mûsor és hangulat, szaloncukorral, gyümölccsel. A gyerekeknek felhõtlen örömet, nekünk jó érzést szereztek ezek a pillanatok.  

A Családok Átmeneti Otthonának 29, a Gyermekek Átmeneti Otthonának pedig 16 lakója van jelenleg. Kaiser Szilárd és Kovácsné Gila Zsóka nagy örömmel fogadták az ajándékainkat, maguk is készültek, mézeskaláccsal, teával, a gyerekek pedig tánccal és verssel örvendeztettek meg bennünket.
A nyolcadik pálmás véradó akciót december 8-án, csütörtökre szerveztük. Most is jöttek többszörös véradók, de újak is, hogy vérükkel segítsék embertársaink egészségének megóvását, helyreállítását, nem ritkán életének megmentését. Köszönjük mind a 35 résztvevõnek. 

Decemberben még három további jótékonysági terve van a pálmásoknak. Karácsonyra a Városi Bölcsõdének, a Rákóczi utcai Óvodának és a Kórház Gyermekosztályának fogunk ajándékokat vinni. Ezek az akcióink is hagyományosak már, hiszen ötödik éve kerül sor rájuk. A lehetõségét a Pálmások Szövetsége tagjainak önzetlen agyagi felajánlásai teszik lehetõvé, évi több százezer forintot kitevõen. 

Vezetõség választó közgyûlés

November 24-én alapszabály módosító és vezetõség választó közgyûlésünk volt. A megalakulásunktól számított öt év elteltével lejárt a vezetõség mandátuma, ezért választást kellett tartani. Az öt év munkájának áttekintése után néhány alapszabály módosításról döntött a közgyûlés, majd megválasztotta újabb öt évre a vezetõséget: elnök: Horváth István (köszönöm a bizalmat!), titkár: Karikó-Tóth Tibor (köszönjük Holman István eddigi munkáját), gazdasági felelõs: Horvát Zoltán.
Horváth István
a Pálmások Szövetsége elnöke
 30/9353 845             

 

(A Rákóczi utcai Óvoda egy új porszívót kapott a pálmásoktól.)         

     A Városi Bölcsőde 50 ezer forint értékben készségfejlesztő játékokat kapott, míg a Kórház Gyermekosztálya részére, karácsonyi ajándékként a napi gyógyító munkához vásároltak kisebb eszközöket ugyanilyen értékben. 

                                

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.