Divatmustra: Tanácsok leendő menyasszonyoknak – Rafinált az új kollekció

Már megérkeztek a 2012-es modellek a Fanni Esküvõi ruhaszalonba. Kádár Irén tulajdonost elsõként arról kérdezzük, miben mások ezek a ruhaköltemények, mint az elõzõ szezon legszebbjei. Egyidejûleg néhány ötlettel, hasznos tudnivalóval szolgálunk a leendõ menyasszonyok, koszorúslányok, bálozók számára.

– Továbbra is a taft, az organza, a muszlin vagy a tüll a menyasszonyi ruhák jellegzetes és divatos anyaga. Változás abban van, hogy sokkal rafináltabb szabással, díszítésekkel készültek el a legújabb kollekció ruhái. Én azonban inkább arra biztatom a menyasszonyokat, hogy ne az aktuális divat legyen a fõ szempontjuk, sokkal inkább arra figyeljünk, mi áll jól, mi elõnyös és kényelmes a számukra. A menyasszonynak e jeles napon mindig ragyognia kell, ezért a ruha mellett legalább olyan hangsúlyos az egyes kiegészítõk megfelelõ megválasztása, melyeket részben magam készítek és díszítem is.

– Elfogadják a leendõ menyasszonyok a tanácsokat?
– Általában megfogadják, és kérik is. Szeretettel segítünk a hosszú évek tapasztalatával szerzett tanácsokkal és praktikákkal. A menyasszonyok szülõkkel és barátnõkkel érkeznek, az õ segítségükkel közösen választanak ruhát, melyet igényük és ötleteik szerint alakítunk egyénivé.
– Lerajzolom a ruhán tervezett változtatásokat, így jobban szemléltethetem, hogy az egyes kellékek és díszítések miért elõnyösebbek, praktikusabbak.
– 2012-ben is vezetõ marad a fehér ruha? 
– Igen, továbbra is megmarad a fehér árnyalatok szabadsága, ami részint az alapanyag függvénye is, de aki az ekrüt kedveli, szintén gazdag választékból választhat. Lehetõség van különbözõ színekkel variálni a ruhákat.
– Az újasszonyi ruháknál továbbra is hódítanak a hosszú vagy a rövid retró fazonok. Fõ színei a piros, a bordó és a pöttyös.

Mennyi idõt szánjon a menyasszony a ruha fõpróbájára?
– A ruha véglegesítésére az esküvõ elõtti héten kerül sor. Változó, általában 1 és 3 óra közötti idõ szükséges a tökéletesítéshez. A legfõbb pontosítások egyike a hoszszát érinti, hiszen nem jó ha a ruha földig ér. Úgy kell  – a cipõ adottságait figyelembe véve – kialakítani a ruha hosszát, hogy az a mozgás során megbízható és kényelmes legyen.

Irénke immár 25 éve tervezi, szabja, varrja, díszíti a finomabbnál finomabb ruhakölteményeket azért, hogy a menyasszonyok és újasszonyok egyéniségéhez leginkább illeszkedjen. Már az elsõ arák gyermekei is jönnek, így eltelt az idõ! Az aprólékos odafigyelést, gondoskodást sokan köszönik meg szívhez szóló levélben és az esküvõrõl készült fényképekkel. Ennél jobb referencia nem is kell. A kölcsönzési árak kedvezõ voltát pedig mi sem bizonyítja jobban, menyasszonyok Pestrõl, és az ország minden pontjáról is a Fanni Esküvõi ruhaszalont választják. Nem csoda, hiszen az interneten is elérhetõ www.fanniszentes.hu a  címen. Elõzetes bejelentkezésért a 06-20/980-9369-es  számot kell felhívniuk. Akkor is, ha a rendkívüli színgazdagságú koszorúslányka kollekciót szeretnék megtekinteni. Menyasszonyok, vigyázat, koszorúslányt úgy válasszanak, hogy õ nem „öltözheti túl” a menyasszonyt.
– dite –  (x.)

(Kinagyítandó!)

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.