Jó tudni az ebadóról…

Hallotta már? 2012-ben az önkormányzatok bevezetik az ebadót. Szeretne megfelelni a mentesség szabályainak, de nem tudja hogyan kell? Mi segítünk Önnek!

Dr. Dobos András állatorvos rendelõjét sokan keresték már meg eddig is a bevezetendõ ebadó miatt. Vannak, akik azt gondolják, az önkormányzatokhoz befolyó pénz majd az állatorvosokat segíti, de ez tévedés, mint ahogy az is, hogy bárki már meg tudja mondani, Szentesen mennyi lesz ez az új költségteher. Szentes Város Képviselõ-testülete fog róla dönteni, de majd csak februárban.
Addig is van mód a felkészülésre, s már most lehet “óvintézkedéseket” tenni annak érdekében, hogy kedvencünk továbbra is velünk maradhasson, sõt egészséges lehessen és adót se kelljen fizetni utána. Mi a módja ennek? – faggattuk a szakembert.
– Felhívom a kisállat tulajdonosok figyelmét, hogy a törvény tervezete, az ezzel kapcsolatos eljárási rend, és minden más fontos tudnivaló, késõbb a testületi döntés is megtekinthetõ lesz folyamatosan a Kiséri Állatorvosi Rendelõ www.szentesiallatorvos.com weboldalán.
– Azoknak, akiknek nincs lehetõségük nyomon követni a honlapunk tartalmát, elmondom, hogy a mentesség a törzskönyvezett, védett 9 magyar kutyafajtára vonatkozik. A kutya származását törzskönyvvel, vagy tenyésztõ szervezet igazolásával lehet majd bizonyítani.
– Mentesülnek továbbá azok az ebek, amelyek ivartalanítva lettek a törvény életbelépéséig, illetve azt követõen. Az ivartalanítás tényét állatorvosi dokumentumokkal ugyancsak igazolni kell – ismertette.

Mivel az ivartalanítás a tovább szaporodásra nem szánt állatok esetében nem csak az adó kivédése szempontjából, hanem állat-, és humán-egészségügyi szempontból is hasznos, ezért Dobos doktor arra is felhívja a kutyatartók figyelmét, hogy így az ivartalanítás egyszeri, kedvezményes költségével az eb élete teljes hosszára megszerezhetõ a mentesség. Egyébként a kivethetõ adómérték 3500 forinttól kezdõdhet ebenként, és évenként fizetendõ.

A Kiséri Állatorvosi Rendelõ ezért már decemberben megkezdte ivartalanítási akcióját, amelyrõl a rendelõ lenti hirdetésben olvasható elérhetõségein, vagy a honlapon keresztül  is lehet érdeklõdni.
– dt. –

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.