Hagyományteremtő, rendhagyó számvetés

Ady Endre: Karácsony c. versére készült videó hangulatával vette kezdetét a napokban az az ünnepség, amelyre rendhagyó és hagyományteremtő módon összegezni hívta Szentes Város Önkormányzata a város sport és gazdasági életének jeleseit.

A Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ nagytermében álló fenyőfa alatt a Koszta József Általános Iskola negyedikes tanulói Betlehemes játékukkal köszöntötték a megjelenteket. Majd Szirbik Imre polgármester, visszautalva Ady soraira, a 2011-ben történt jó dolgok megőrzését emelte ki,  felsorolva, milyen elismerésekkel gazdagodott Szentes. A rosszat felejteni kell, ám tanulni belőle – mondta. Azt kívánta a jelenlévőknek, hogy az év fordulóján tett fogadalmaik, álmaik váljanak valóra. A hétköznapok gondjai, nehézségei hidalódjanak át az ünnep fényében, melegséget adva, és feltöltődést a jövőbeni jobb reményében.

A helyi vállalkozások képviseletében Magyar József, a Hungerit Zrt. vezérigazgatója azt mondta: 2008 és 2009 kihívásai után egy sokkal eredményesebb időszakot tudhatnak maguk mögött. 2011-ben 53 ezer tonna árut dolgoztak fel és árbevételük eléri a 37 milliárd forintot. Eredményük ugyan a december 31. árfolyamok függvénye, de már az is látszik – hangsúlyozta – hogy a tervezettnél és a korábbinál több adót fognak befizetni a városi önkormányzat számára.

Mint a Hungerit – UniBau Épszer – Szentesi VK fő támogatója, megelégedéssel szólt a női póló csapat LEN kupában nyújtott teljesítményéről, majd a cég  jövő évi várakozásairól visszafogottan csak annyit említett: “A jövő évet nem látom rózsásan. Azon leszünk, hogy a város gyarapodjon. Újabb 70-80 fővel szeretnénk a foglalkoztatottaink számát növelni, megnyílik ugyanis az új takarmánykeverő üzemünk. A Hungeritnél pedig további új termékekkel kívánjuk bővíteni a kínálatot.”

A Szentesi Úszóklub elnöke, Holman István is szót kapott, aki kérdések során át kívánta megvilágítani, hogy a jövő évben milyen fontos új lépések kellenének ezen kérdések megnyugtató megválaszolásához. Még magasabb szakmai felkészültséget igényel a helyi sport színvonalának további emelése, ezért javaslatot tett egy Sportdiplomáciai testület és egy Sportmarketing Munkacsoport létrehozására.

A rendezvényt követő fogadáson Károlyi László, a Legrand Zrt. vezérigazgatója osztotta meg ünnepi gondolatait a résztvevőkkel.

Kép és szöveg: dt.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.