Vendéglátásról mindenkinek – A lehetőségek éttermei Szentesen

– Régóta tervezem, hogy egy igazán magyaros éttermet üzemeltessek. – meséli a Lecsó-faló megnyitásának elõzményeit id. Gödér Lajos, akinek terve az álmokból hosszú évek után jutott a megvalósulás útjára. Ehhez kellett az újjávarázsolt Kála szupermarket, és Mészáros Zoltánnak, a Hunor Coop vezérigazgatójának biztatása. Ám Gödér úr szerint az álom még nem valósult meg teljesen.

– Mi hiányzik ahhoz, hogy a Lecsó-faló olyan legyen, amilyen vendéglátóhelyre mindig is vágyott? – kérdezzük. 
– Egyrészt még nem tudtam elegendõ idõt szakítani a végleges imázs kialakítására, másrészt mostanra jutottunk el odáig, hogy megtaláljuk a megfelelõ társakat, a személyzetet, akikkel együtt valóra tudjuk váltani ezt a csodálatos elképzelést. Nem adtam, és a jövõben sem adom fel, addig is a menü étkeztetés keretében a hagyományos, népszerû ételek mellett néhány különleges magyar tájjellegû újdonság is szerepel a kínálatban.
Említene erre egy példát?
– Ilyen pl. a csongrádi apróhús, amely egészséges zöldségsalátát is tartalmaz. Hasonlít a görögös Gyroszhoz. Igen kedvelt, igazán finom étel.
– Ebbõl is látszik, hogy a Lecsó-faló kínálatát a lakossági igények formálják…
– Igen, a design a diszkréten magyaros ételekkel harmonizál. A Lecsó-faló ma olyan gyorsétterem, ahol az olcsóbb, ám minõségben kiváló, a lakosság körében a legnépszerûbb ételek a kelendõek, mint a pörköltek, rántott hús, stb. Ezeket a városban egyedülálló módon, látványkonyhában készítjük és szolgáljuk fel a vendégek számára.

A két étterem, s itt már a Galéria kávéházra is gondolok, jól kiegészíti egymást, hiszen más-más közönségre számítanak. Ez elõremutató.
– A Galéria Kávéház és Étterem a családi rendezvények, baráti és üzleti beszélgetések diszkrét zíntere. Szívesen jönnek hozzánk pl. barátnõk egy teára, vagy a családok – többen rendszeresen – a hétvégi ebédjüket költik el nálunk. Úgy érzem, sikerült minden korosztályt megszólítanunk, ez érzõdik a forgalmunkon.
Hogyan készülnek a közelgõ ünnepekre?
– A hagyományos kiszolgálás mellett elvitelre is veszünk fel karácsonyra  elõrendelést a halételek teljes kínálata mellett pl. kocsonyára, töltött káposztára. Szilveszterre pedig pulykasültet rendelhetnek tõlünk, szintén elvitelre is. Házhoz szállítást már akár egy adagtól teljesítünk, de hívjanak bátran, ha vállalati ünnepséget vagy családi, baráti összejövetelt szerveznek! Érdeklõdõ telefonjaikat a 06-70/941-3847-es, valamint a 06/63- 311-729-es telefonszámon fogadjuk.
Gõdér Lajos és fia folyamatosan támogatja a fiatal tehetséges képzõmûvészeket, fotósokat azzal, hogy az éttermek falai kiállítótérként szolgálnak a számukra. A meghitt hangulat, a szép környezet, a forgalom középpontjában lévõ helyiségek mind-mind elõny az éttermek szempontjából. Használjuk ki a lehetõségeket és segítsük együtt, hogy a Lecsó-faló megvalósult álommá váljon.
Kép és szöveg:
– dite –  (x)

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.