Az otthon melege szentesi cserépkályhából

A HK-CERAM Kft. 2005 óta ipari kerámiák gyártásával foglalkozik a szentesi ipari parkban. Sebõk-Papp Imre ügyvezetõ igazgató a Szentesi Cserépkályha bemutatóterem megnyitásának elõzményeirõl kérdésünkre elmondta:

– Piacelemzést végeztünk, mert új piacot kerestünk a mázas kerámiák, ezen belül a kályhacsempék gyártása tekintetében. Ezért építettük meg és szereltük fel a szükséges technikai berendezésekkel, majd adtuk át 2010-ben az 1200 négyzetméteres ipari csarnokunkat itt az ipari parkban.- válaszolta.
Majd hozzátette, hogy hamarosan igényként merült fel: legyen egy bemutatóterem a városban, ahol a lakosság széles rétegei ismerhetik meg termékeik hasznosítási lehetõségeit. Így vásárolták meg az önkormányzattól a Szarvasi úti egykori óvoda és konyha épületét és újították fel a tervezettnél gyorsabb ütemben.
– A november 22-ei átadást követõen adódik a kérdés: az itt látható cserépkályhák hogyan elevenedhetnek meg a családi otthonokban?
– Ún. legó rendszert alakítottunk ki, tehát a kályhák minden alkotóeleme párosítható, a kályhacsempék formája, színe – több mint harminc féle színben készülnek – az egyes díszítõelemek, kiegészítõk, stb. Amit itt láthatnak, gondolatébresztõ. Saját cserépkályhájukat, kandallójukat a saját otthonuk adottságai és egyéni elképzeléseik szerint építtethetik meg.

Aki ilyen kályhát szeretne, mit tudhat a költségekrõl?
– Versenyképes árakkal dolgozunk, amelyek magasabb minõséggel párosulnak. Elõnyünk, hogy az ipari kerámia gyártás alapelemeként megtanultunk méretpontos termékeket gyártani. Ezt egészítettük ki elegáns, szemet gyönyörködtetõ formavilággal.
Egy megrendelõ az elképzeléstõl a megvalósulásig milyen módon juthat el?
– Kollégáink szaktaná-csokkal látják el megrendelõinket, akik itt a helyszínen ki tudják választani cserépkályhájuk alkotórészeit. Mivel minden lakás más, a bemutatóteremben kis enteriõrök kialakításával próbáljuk szemléltetni az otthoni környezet hangulatát. – említette.
– Ha a konkrét elképzelés megvan, kályhaépítõ mester közremûködésével tervet kell készíteni, figyelemmel a belsõépítészet és a fûtés technológiai kivitelezésének kritériumaira.

– Mi a teendõ, ha a teljes lakást cserépkályhával szeretnénk fûteni?
– A titok nyitja a tûzterekben rejlik. A kályhák hosszú élettartamát a kiválasztott tûztér szabályszerû használatával tudjuk biztosítani. Gondolkodhatunk hagyományos cserépkályha megoldásokban, vagy kandallóbetétes tûztérben, de akár vízteres megoldásban is. Mindehhez a külsõ megjelenés az egyes burkolóelemekkel és kiegészítõkkel egyénileg biztosítható.

A Szentesi Cserépkályhák bemutatóterme a Szarvasi út 8. szám alatt hétfõtõl péntekig 9.00 és 17.00, szombaton 9.00 és 12.00 óra között fogadja az érdeklõdõket. Ismerkedjenek meg a szépség és a technológiai tudás összhangjára épülõ termékekkel, s ha elnyerte tetszésüket, térjenek be újra. Kérjük látogassák meg honlapjukat is a www.szentesicserepkalyha.hu címen.
Kép és szöveg: dt.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.