Pancsolótól a kreatív kiadványokig – Olvasni öröm

Aki szívesen és sokat olvas, annak gazdagodik a szókincse, a fantáziája, a tudása, formálódik személyisége. A Lyra könyvesbolt számos újdonsággal szolgál karácsonyra. Aki teheti ajándékozzon könyvet, vagy kérjen szeretteitõl és olvasson sokat az ünnepek alatt.

Ki gondolná, hogy már az egy év alatti apróságok könyvet vehetnek a kezükbe, pedig így van. Az Alexandra s más kiadók gondolnak arra, hogy már az apró gyermekkorban elkezdjék megszerettetni a könyveket, az olvasást, valamint az olvasva játékot. A csecsemõk elsõ könyve a pancsoló könyv, de lássunk néhány példát a nagyobbak irodalmából.
A Kincses könyvtár sorozat már foglalkoztatja, óvodára, iskolára készíti fel a gyerekeket, matricák, kifestõk, játékok rejlenek a lapokon. A nagyobb testvér vagy a nagyi közremûködésével együtt is játszhatnak. Aztán ott vannak az ifjabbak számára a klasszikus mesék, mondókák, vagy akár a Pöttyös sorozat. Benedek Elek meséivel, vagy a Magyar mesekönyvvel is kedveskedhetünk az érték és  hasznosság jegyében. De vannak népszerû újdonságok, mint Geronimo Stilton mûvei. Lantos Eszter, a könyvesbolt vezetõje jó szívvel ajánlja mindegyiket.
A szép- és a nõi irodalom remekei is ott lehetnek a fa alatt. A felnõtteknek szóló több ezer kötetbõl nehéz kiragadni egyet-egyet, de a Helikon Márai sorozata figyelemre méltó, ahogy a történelmi tárgyú mûvek sokasága is.  A természettudomány, a képzõmûvészet tárgyában kiadott albumok, tanulmánykötetek örök értéket képviselnének a megajándékozott számára.
Aztán ott a kreatív, egy-egy szakma világába kukkantó kiadványok, az ötletadók, vagy a szakácskönyvek kézzelfogható világa. Az igaz, hogy recept van az interneten is, de egy könyv mégis csak könyv. Azt kézbe lehet venni, kiemelt helyet kaphat a könyvespolcon, ahonnan bármikor leemelhetõ.
Az ezotéria változatos világából Eszter Müller Péter legújabb könyvét mutatja, amely – nagy aktualitással – a szeretetrõl szól. Jó tudni, hogy az igazán “nagy” könyveket rendelés után szerezhetjük be a Lyrából. Ilyen pl. a Zeneszerzõk sorozat, vagy a Magyar  uralkodók, Magyar királynék könyvciklus.
Az ember feltöltõdik a Szabadság téri könyvesboltban, de nézegethetjük a www.lyrakonyvesbolt.info honlapjukat is, hogy közelebb kerüljünk az újdonságokhoz. A rég keresett könyvre kérdezzünk rá a 63/316-974-es telefonon. Legyen olvasmányélményekben gazdag a következõ évük, mert olvasni öröm.                                     
– dite –

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.