25 év 25 órában

A jubileum alkalmából belehúztak.jpgJanuár 19-én és 20-án  fennállásának 25. évfordulóját ünnepelte a Csongrádi Vízügyi S. E. evezõs szakosztálya.

 A programsorozat pénteken délután 16 órakor 25 órás maratoni ergométeres váltóval vette kezdetét a Síp utcai általános iskola aulájában. Az egyesület egykori és jelenlegi tagjai  egymást váltva másnap 17 óráig megállás nélkül húzták az ergométer rúdját.   A csapatnak kiváló kihívója is volt, a szentesi mûszaki dandár 10 fõs „különítménye”, akiknek jelenléte  nagyszerû versenyszellemet  eredményezett. A katonák egyenrangú vetélytársai voltak a Vízügyes csapatnak, közülük ketten is 50 km. felett teljesítettek a 25 óra alatt.
A barátságos vetélkedést végül a csongrádiak nyerték, összességében 364 km. 980m-t  húztak, míg a honvédek 361 km-rel zártak. Szombat délelõtt a váltóval párhuzamosan  barátságos teremlabdarúgó tornán mérhették össze tudásukat az egyesület tagjai és szimpatizánsai. Az eseményre kilátogatóknak lehetõségük nyílt asztaliteniszezni, sakkozni, valamint különbözõ társasjátékokat játszani. A 25 év történéseit a vendégek a helyszínen  kiállításon szemlélhették meg.  A nap fénypontja a jubileumi vacsora volt, melyen Bedõ Tamás, a város polgármestere díszoklevelet és egy nagy tortát adományozott a negyedszázados egyesületnek. A Magyar Evezõs Szövetség újonnan kinevezett fõtitkára, Ott Zsuzsanna is elfogadta a klub meghívását. Gratulált az ezüstjubileumhoz és további sok sikert kívánt a csongrádiaknak. Ezután valamennyi résztvevõ emléklapot vehetett át. A kimagasló eredményeket teljesítõ sportolókat a támogatók jóvoltából  kisebb ajándékokkal jutalmazta a szervezõ bizottság. Így a legtöbb km-t teljesítõ versenyzõnek járó különdíjat a honvédek csapatából Szlovák Tamás érdemelte ki, aki 57 km. 914 m-t teljesített. A nõknél Badar Boglárka húzott a legtöbbet. A 14 év alatti versenyzõk közül a fiúknál Harmai Dániel, a lányoknál Kis Bettina végzett az élen.
Az eredményhirdetést követõen a mintegy 120 fõs vendégsereg jó étvággyal fogyasztotta el a feltálalt erdélyi töltött káposztát és sertés pörköltet.                   
-Várkonyi –

A jubileum alkalmából belehúztak.jpg

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.