Horgászversenyt is szerveznek – Megkezdődött a lehalászás a Kórógy Magtár Kft. tavain

Závogyán Csaba (képen) tíz éve dolgozik a Kórógy Magtár Kft-nél, mint halõr, mezõõr. Azért is választotta ezt a munkahelyet, mert szereti a természetet.

– A kft. száz hektáron mûködik, hat nagy halastóval és kistóval, melyben tavanként nyolcvan-száz mázsa hal van. A lapistói régi mágocsi úton találhatnak meg bennünket. A halastavakban 90%-ban ponty van, ill. amur, harcsa, kárász. Ezekre lehet horgászni.
Závogyán Csaba, a kft. képviseletében elmondta, hogy október 10-tõl lehalászás van, innentõl kezdve a nagyközönségnek is lehet halat vásárolni péntekenként 10-15 óra között, karácsony elõtt pedig minden nap. Aki horgászni akar, annak 1500 Ft-os napi jegyet kell váltania, valamint a hal elviteléért 650 Ft-ot kell kilogrammonként fizetni. Egyébként horgászni 7 órától 16 óráig lehet.
– A kft. ebben az évben elõször szervezett tavaszi és õszi horgászversenyt. Errõl mit tudhatunk?
– A legutóbbi versenyen harminc nevezõ volt. Az elsõ helyezett szentesi tûzoltó, Brunner Ferenc, õ vitte a „pálmát”. Az értékes nyereményeket, kupákat a Kórógy Magtár Kft. igazgatója, Sípos Elek adta át. Megköszönjük a támogatást Halász-Szabó Imrének, a Sneci Horgászbolt, Bõdi Tamásnak, a Fûlig Jimmy falatozó tulajdonosának. Minden évben meg akarjuk szervezni ezeket a versenyeket, s aki mindkettõt megnyeri, névre szólóan kap egy kupát.
– Úgy tudom, több hobbid is van?
– Igen, jól tudod, szenvedélyem a vadászat és az ökölvívás, a kick-boksz. A Szentesi Kinizsi szakosztályban Bertók Róbert irányításával edzegetek.
A Kórógy Magtár Kft. minden horgászni vágyót szeretettel vár a halastavaihoz, aki igazi hazai jó halat akar vásárolni, fõzni, sütni.
Kép és szöveg:
Dömsödi Mihály

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.