V. Bor és Pálinka Ünnep Szentesen – Borból lekvár, és más különlegességek

Mindenki örülhet, aki kedveli a borokat, illetve a pálinkákat, hiszen szeptember 16-18-án rendezzük az V. Bor és Pálinka Ünnepet, amelynek a szokásokhoz híven a Kossuth tér lesz a helyszíne.

Az idei rendezvényre is érkeznek újabb kiállítók az ország különbözõ területeirõl. A helyiek mégis annak örülhetnek leginkább, hogy a szomszédos Csongrád-bokrosi borvidékrõl immáron három kiállító is képviselteti magát.
Az viszont nem is lehet kérdés, hogy érkezik borászat Villányból, Tokajból, a Balaton – felvidékrõl, és még legalább 3-4  borvidékrõl. A borászok a több éves boraik mellett fiatal borokkal, és borkülönlegességekkel is készülnek az idei szentesi rendezvényre.
A borkínálat mellett a Megyeházán szakmai elõadások is lesznek, illetve bemutatkozik egy új helyi vállalkozás, aki szeretné ismét meghonosítani Szentesen a szõlõtermelést, és elképzelés szerint talán egy-két év múlva már szentesi bort is kóstolhatnak a rendezvény látogatói!
A borok idén megjelennek a helyszínen készült ételek egy részében is, ilyen lesz többek között a tokaji borban pácolt csirkés lepény, tokaji borból készült lekvár és hasonló különlegességek.
Természetesen Magyarország egyik legkedveltebb hungarikuma, a pálinka témában is a sokszínûség lesz jellemzõ. Adódik a lehetõség megkóstolni a Kisrét Manufaktúra Vadász pálinkáját, a Gusto pálinkákat, a Gyulai Pálinka Manufaktúra Báró Ha-ruckern termékcsaládját, a Kutro pálinkaház különlegességeit, és természetesen itt lesz, mint minden évben a Szicsek Pálinkafõzde is.

(Kinagyítandó!)

A programok sokszínûsége sok szórakozást ígér. A 16-ai, péntek esti programokat 18.00 órától a Szent Vince Borrend Kossuth utcai felvonulása nyitja meg, majd ezt követõen borlovag avatási ünnepség veszi kezdetét. A péntek esti fõ fellépõ a Chevrolet Band lesz este 21.30-tól.
A szombati napon a borünneppel egy helyszínen lesz a Városi Térfesztivál, melynek csúcspontjaként az Experidance Ezeregyév produkcióját láthatja majd a közönség. A térfesztivál kiemelt támogatója a Legrand Zrt.
Nos a szuperprodukció után sem kell majd hazaindulnia senkinek, hiszen onnantól mindenki kipróbálhatja majd a tánctudását a Flip Flop And The Flyers Rockabilly Show-ra.
Vasárnap is már reggeltõl lehet jönni a rendezvényre, hiszen a gyermekeknek is sok kedves idõtöltést biztosítunk. Ezen a napon délután a Heimattöne Kapelle játszik bajor bordalokat.
A délutáni programokat a vidám, borokkal-pálinkákkal kapcsolatos vetélkedõ zárja.
A rendezvény támogatója Szentes Város Önkormányzata, a Tiszaexpo Kft, a Kristály Bt.  A rendezvény kiemelt támogatója az  AGRÁRMARKETING CENTRUM. A rendezvény a Nemzeti Bormarketing Program
támogatásával valósul meg.”
       Rendezõség

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.