Ezüst Érdemkereszt

Az augusztus 20-ai állami ünnep alkalmából Bõhm Sándor szentesi kisiparos a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt kitüntetésben részesült.

Az IPOSZ javaslatára odaítélt állami elismerést Budapesten vehette át a mûszerész mester. A mintegy négy évtizede a lakosság részére végzett minõségi munka, a helyi és országos közéleti tevékenység elismerése a kitüntetés.
Húsz éven keresztül: a Szentes és Vidéke Ipartestület, valamint az Ipartestületek Csongrád megyei Területi Szövetségének elnökeként harcolt az ipartestületek és az iparosság érdekeiért. Jelenleg is az IPOSZ Felügyelõ Bizottságának elnökhelyettese. A Progress Vállalkozásfejlesztési Bizottság Kuratóriumában vagy a Szentesi Önkormányzat Kereskedelmi Bizottságában is a vállalkozások és a lakosság boldogulásáért, a település fejlõdéséért dolgozott.

 

Pályázati kiírás

Szentes Város Önkormányzata felsõoktatási önkormányzati támogatásra pályázatot hirdet elsõ diplomát szerzõ nappali tagozatos egyetemi, fõiskolai hallgatók részére.
A pályázat beérkezési határideje:  2011. szeptember 23. (jogvesztõ határidõ: 2011. szeptember 30.)
A pályázat elbírálása kizárólag a pályázó szociális rászorultsága alapján történik.
Támogatásban részesülhet elsõsorban az, akinek a családjában az egy fõre esõ havi nettó jövedelem nem haladja meg a 42.750 Ft-ot.
Pályázati igénylõlap és részletes felvilágosítás kérhetõ, illetve a pályázat benyújtható a Polgármesteri Hivatal Szociálpolitikai Osztályán (földszint 116. sz. szoba, tel.: 510-336).

Ismét a kórház élén

Szeptember elsejétõl a szentesi Dr. Bugyi István Kórház fõigazgatói feladatait ismét dr. Várkonyi Katalin látja el, aki 2007. május 2-ától az intézmény kinevezett fõigazgatója.
Dr. Várkonyi Katalin 2009-tõl szülési szabadságát töltötte. Ez idõszak alatt, 2009. június közepétõl 2011. augusztus 31-ig látta el megbízott fõigazgatóként dr. Baráth Lajos az intézményvezetõi feladatokat.
Dr. Várkonyi Katalin fõigazgató a Dr. Bugyi István Kórház vezetõjeként és dr. Baráth Lajos  fõigazgató a makói Dr. Diósszilágyi Sámuel Kórház-Rendelõ-intézet igazgatójaként a jövõben is együtt kívánnak dolgozni, folytatni szeretnék az intézmények közötti együttmûködés érdekében megkezdett munkát.

Körséta

A Szentesi Vendégszeretet Egyesület szeptember 17-én két Szentesi Körséta programot szervez. 13 és 17 óra között ismét mód nyílik arra, hogy a Református Nagytemplom tornyából megszemléljék az érdeklõdõk a várost, 250 Ft-os támogatói jegy ellenében. A belépõvel az egyesületet és az egyházközséget támogatják.
15 órakor kezdõdik a történelmi séta a belvárosban c. program, melynek útvonala a Kiss Bálint utca, Arany János utca, Farkas Mihály és Ady Endre utcák. Móra József és Nagy Géza kalauzolja a résztvevõket. Találkozó a nagytemplom bejáratánál.

Komoly Férfiak

Szeptember 30-án indul a Zene – Világ – Zene következõ évadja olyan sztárvendégekkel, mint Bornai Tibor vagy Laár András, a KFT. együttes ismert zenészei. A Komoly Férfiak formáció rendhagyó, zenei világában is különös, humoros mondanivalójával görbe tükröt állítva elénk. Bornai Tibor és fia, Szilveszter billentyûs  játéka, Kertész Ákos ütõhangszeres kíséretével éri el az egyedi hangzást. A hangversenyközpontban 19 órakor több ismert KFT sláger is elhangzik majd.

Népdalkörök találkozója

A Csongrádi Mûvelõdési Központ udvarán szeptember 17-én 17 órától nóta és népdalkörök adnak egymásnak randevút. Közremûködik a csongrádi Röpülj Páva Kör, a csanyteleki Kék Nefelejcs Népdalkör, a szentesi Tilinkó Népdalkör, hallgatók és csárdások hangoznak el a csongrádi László Imre Baráti Kör elõadásában.
Jegyek a mûvelõdési központban elõvételben 400 Ft-ért, a helyszínen 500 Ft-ért válthatók.

A könyvtárban

A Szentesi Városi Könyvtárban szeptember 10. és 29. között a Paletta Alkotókör kiállítása látogatható. Szeptember 12-én  Graham Greene: A vesztes mindent visz c. rádiójátékos felolvasó estjére hívja a közönséget a Krúdy Gyula Baráti Kör. Dramaturg és rendezõ dr. Horváth György.
A Gondolkodók klubja szeptember 13-án tartja következõ összejövetelét. Dr. Papp Erzsébet ny. gimnáziumi tanárnõ vezetésével arról beszélgetnek, idõszerû-e, érdekes-e a klasszikus orosz irodalom napjainkban.
A romantika legszebb zongoraversenyérõl tart elõadást dr. Szalay László fõorvos szeptember 14-én.  Mindhárom program 18 órakor kezdõdik.

6 hozzászólás “Ezüst Érdemkereszt” bejegyzésre

  1. Dömsödi Teréz:

    MOZI

    Szeptember 15-19-ig 17.30 órakor a Gondozoo c. színes, magyarul beszélõ, amerikai családi vígjáték látható az Õze Lajos Filmszínházban.
    20 órától A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken – színes, magyarul beszélõ, amerikai kalandfilm kockái peregnek. Rendezõ: Rob Marshall. A filmben Penélope Cruz Angelica személyiségét formálja meg.

  2. Dömsödi Teréz:

    NYERTESEK

    Legutóbb megjelent keresztrejtvényünket a Lipóti Pékség támogatta. A megfejtés a cég következõ termékei: pityókás kenyér, meggyes pite, kürtös rúd. A nyereményük átvételé-nek módjáról levélben értesítjük nyerteseinket: Bo-tosné Ábrahám Katalin Vekerhát 3., Kálmán Terézia Sáfrán M. u. 22/C., Sza-bóné Bodor Mária Muskátli u. 13. szám alatti szentesi lakosokat.

  3. Dömsödi Teréz:

    FELHÍVÁS

    A Mosolygósabb Régióért Egyesület a helyi házi- és kézmûipar korabeli eredményeinek szeretne emléket állítani a Kiséri Napok keretében. Kérjük azok jelentkezését, akik a hajdani háziipari szövetkezetben dolgoztak, ebbõl az idõbõl tárgyi emlékeik vannak, s azokat ideiglenesen szívesen rendelkezésünkre bocsátanák egy készülõ kiállítás anyagához.
    Köszönjük a segítségüket. Telefon: 06-20/9837-226

  4. Dömsödi Teréz:

    KÉPZÉSEK A GÓLYÁSHÁZBAN

    Ingyenes OKJ-s képzések indulnak Szentesen a Mûvészetek Házában szeptembertõl. Az érdeklõdõk panziós-falusi vendéglátó, pénzügyi-, számviteli ügyintézõ, logisztikai ügyintézõ és termékdíj ügyintézõ tanfolyamok közül választhatnak. A mérlegképes könyvelõi képesítés megszerzése költségtérítéses.
    Érdeklõdni és jelentkezni személyesen a Petõfi u. 4. szám alatt vagy a 63/311-493, ill. 06-70/216-3749 telefonszámon lehet. E-mail: muvsuli@vipmail.hu.

  5. Dömsödi Teréz:

    ÁSVÁNYKIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR

    Szeptember 17-én 10.00 és 18.00 óra között ásványkiállítás és vásár várja a nagyközönséget a Mûvészetek Házában. Ásványok, csigák, kagylók, ásványból készült ékszerek érkeznek a világ minden tájáról Szentesre. Lehetõség lesz arra, hogy a gyerekek “bolhapiac” keretében ásványokat, kõzeteket cseréljenek egymás között.
    Az aznapi programforgatag közepette ne mulaszszák el felkeresni Szentesen a Petõfi u. 4. szám alatti “gólyásházat” sem.

  6. Dömsödi Teréz:

    KÓRHÁZI ALKALMAZOTTAK KÉPZÉSE

    2011. szeptember 6-án ünnepélyes eredményhirdetéssel zárult a szentesi Dr. Bugyi István Kórházban a Türr István Képző és Kutató Intézet Békécsabai Igazgatósága által szervezett, a Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Központ által támogatott ápolóképzés.
    10 fő tette le sikeresen a tanulmányok végét jelentő záróvizsgát. A képzésben elméleti és gyakorlati tantárgyak szerepeltek. A vizsgán írásban, gyakorlatban és szóban egyaránt teljesíteniük kellett a hallgatóknak. 8 fő a szentesi Dr. Bugyi István Kórház különböző osztályain kezdte meg szeptember 13-tól az ápolói munkát.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.