Minden gyermekben ott szunnyad a tehetség… – Jövőnkért a Jövőnkért

A Jövõnkért Alapfokú Mûvészetoktatási Intézmény 12 éve azzal a céllal jött létre, hogy kreatív személyiségformálás mellett a gyerekek, fiatal felnõttek mind szélesebb körében a mûvészetek iránti fogékonyságot a hagyományok ápolása révén továbbvigye, s ezáltal tehetséggondozást folytasson.

2007 óta kiválóra minõsített mûvészetoktatási intézményként folytatják az oktatást, ebben a tanévben tizenöt telephelyükön közel kilencszáz növendék sajátította el valamely mûvészeti ág alapismereteit. A 2011/12-es tanévre is hívják a fiatalokat, akik a modern-, és a néptánc tanszak mellett a képzõ- és iparmûvészet (kerámia, festészet, grafika, tûzzománc), valamint a szín- és bábmûvészeti ág színjáték tanszakán is kipróbálhatják magukat.

Keller Jánosné Marika, az intézmény igazgatója említi, hogy a moderntánc és balett tanszak évek óta a legnépszerûbb. A balett oktatást Szarvas Katalin táncpedagógus végzi, míg a moderntánc immár versenysikerekig jutó eredményei Keller Nóra mester-táncpedagógus, balett oktató és Vass Sándor koreográfus, táncpedagógus tudásának és tapasztalatának termékei. Az idei Magyar Bajnokságokon ötödiknél gyengébb helyezésük nem volt, sõt három elsõ helyezéssel zárták a versenyt, ami idén is feljogosította õket a Veszprémben rendezett Világbajnokságon való részvételre, s itt a dobogó harmadik fokára három kategóriában is felállhattak.
Az idei világbajnokságon részt vett csapat tagjai: Erdélyi Gréta, Farkas Nikoletta, Fekete-Nagy Gabriella, Haller Dorisz, Hernyik Réka, Hossó Noémi, Keller Nóra, Keller Rita, Líbor Edit, Pataki Adrienn, Somos Anett, Szanyi Dóra, Tóth Kata. (Többségük már a tavalyi lodzi világbajnokságon is táncolt.)

Bagi Ferenc néptáncpe-dagógus a legkisebb tanítványaival a kiskõrösi regionális szakmai versenyen bronz minõsítést ért el. Ezek a gyerekek méltán adhatják a Jövõnkért Néptáncegyüttes utánpótlását, amely a tanév során mintegy ötven fellépést gyûjtöttek be. Augusztus 20-án – több helyszín között – az Ópusztaszeri Nemzeti Emlékparkban rendezett állami ünnep megnyitóján is táncolhatnak.

A legnagyobb odafigyelést, kitartást igénylõ, és mégis sikerélményekben oly gazdag mûvészeti ág a képzõ- és iparmûvészet. A tanszak két kiváló pedagógusa Keller Rita és Sárréti Krisztina rajztanárok, utóbbi a keramikus képzést is vezeti. A színjáték tanszak pedig Csorba Ildikó drámatanár irányításával folytatja tevékenységét a kezdetek óta.
– Hitünk, hogy minden gyermekben ott van az alkotás iránti vágy és tehetség, a személyiségükbe beépülve  csak arra vár, hogy szakértõ kezek és szívek kicsalogassák azt – mondja Marika.
Az új tanévben is minden tanszakra várják a jelentkezõket. A beiratkozás augusztus 22-én kezdõdik, de szeptember 20. után már nem tudnak új jelentkezõket fogadni. Idén szeretnének tûzzománc szakkört is indítani, továbbá képzõmûvészeti szakkör formájában fiatal felnõttek számára tennék lehetõvé a mûvészet adta alkotói szabadság megélését. Néptánccsoportjukba pedig 8-12 éves gyerekek jelentkezésére számítanak.

D. T. (x)

 

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.