Versekbe szőtt játék

Az irodalmi est képei.jpgDecember 22-én a Hegedűs László Helyőrségi Klubban rendezett irodalmi estet a "Mosolygósabb Régióért" Egyesület. Török Károly helyi alkotó gyermek- és ünnepi alkotásaiból nyújtottak át a népes közönségnek egy csokorra valót.

A megjelenteket az intézmény képviseletében Janóné Kispál Katalin köszöntötte, majd Mácsai Mónika, a Koszta József Általános Iskola 8. osztályos tanulója furulyán népdalokat, fúvós hangszeren karácsonyi énekeket adott elő. Az est háziasszonya, Dömsödi Teréz az alkotó feleségével, Törökné Tündivel vezette fel párbeszéd formájában a verseket, amelyek részint gyermekeknek, részint a közelgő ünnep hangulatában iródtak. A versek tolmácsolásában az egyesület tagjai közül nagy örömmel vettek részt néhányan.

Az irodalmi est képei1.jpg

Dömsödi Teréz a pörgő összeállítást két külön elemmel tette még élőbbé. Az alkotó "Válógatós asszony" c. jelenetébe ugyanis a közönséget is bevonta, másrészt az alkotó "Szeretet ünnepén" c. versét ő maga el is énekelte.

A remek hangulatú est remek alkotásai közül következzék egy, amely jól bizonyítja a gyermeki tisztaságot, a harmonikus játékosságot, amiről Török Károly versei szólnak:

Alszik a fiam

Csitt! Csitt! Mindenki vigyázzon,
Körülötte lábujjhegyen járjon.
Tündérálmából föl ne ébresszétek,
Mint a legdrágább kincset, úgy őrizzétek.
Rémisztő hang meg ne zavarja,
Maradjon szép nyugodt az arca.

Jaj! Jaj! Föl ne riadjon,
Ijedtében sírva ne fakadjon.
Térjen vissza álomvilágába,
Utazzon el Meseországba.
Óvják az angyalok és teletabikok,
Kísérjék a tündérek és pokemonok.

Csönd! Csönd! Hiába szóltam!
Nem halljátok! Alszik a fiam.

 

Az irodalmi est képei4.jpg

Az irodalmi est képei5.jpg

Az irodalmi est képei2.jpg

Az irodalmi est képei3.jpg

 

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.