Szilveszter!!!

Szilveszter06.jpgTe jó ég! Már megint SZILVESZTER! Pedig alig tegnap csináltam ezt a logót, s megint szükség van rá. Mennyi volt ez az év? Egy perc, vagy 365 nap?


364 nagyon is komoly nap. Úgyhogy következzék a visszaszámlálás! Vigyázat! Ezen a napon ezen az oldalon ami keletkezik, az nem komoly!!! De saját…
(Kivéve néhány képet.)

Villámszösszenetek:

malacka.jpg– Mondja kedves, maga kit avatna szentté?
– Ha lehet, mindjárt magamat…

– Maga szerint mi az év mondása?
– Dübörög a gazda(g)ság…

Vajon én jogosult lehetek a gázár-kompenzációra?
– Mert hányan élnek a lakásban?
– Mi ketten, meg két gyerek, két kutya, két macska, egy falka egér, négy szúnyog és a karácsonyi légy… De csak nekem van jövedelmem.
– És az mennyi?
– A tavaly előtti, beszorozva az egynegyedével.
– És az mennyi?
Háromszáz forint/nap.
– Na, menjen már! Csak nem gondolja komolyan, hogy én neki fogok itt számolni?!

Szavamra, különös narancska.jpgMi minden lehetett volna…

Lehetett volna több pénzünk, jobb egészségünk, sikerülhettek volna szebben a napjaink. De nem! Lehettünk volna kedvesebbek másokhoz, mosolyoghattunk volna többet, szebben. Miért is maradt el mindez? Felkerestünk mindenkit, akit fontos lett volna, volt elég időnk másokra? Tényleg megtettünk mindent ebben az évben, amit megtehettünk? Persze, hogy nem. Törődtünk eleget magunkkal, a környezetünkkel, a szeretteinkkel? Elvégeztünk időben minden munkát a ház körül? Dehogy! Dehogy! És miért nem?
Mert "elkúrtuk"! Nem kicsit, nagyon… Ám nem mi először… Ő! És őmiatta mostmár mi is. Mindenki, és főleg mindent… Van felmentés a tetteinkre, mert Ő "elkúrta"! Ha neki lehet, akkor nekünk is! Hiányosságaink eltörpülnek, sőt eltűnnek, mert Ő, akire annyira felnéztünk, megmutatott nekünk egy másfajta értékrendet: azt, amelyikről eddig azt hittük, sem nem érték, sem nem rend. Szóval, majd holnaptól. Holnaptól minden más lesz…

Házi feladat:

Ki-kicsoda.jpg

Az Ön belátására bízzuk, melyik kiskutya kit személyesítsen meg…
S a többit…
Választási lehetőségek: FIDESZ – MSZP – MAGYARORSZÁG.

Helyi hireink:

Boldogsággyár Berekháton * Helyi vállalkozók konzorciuma Boldogsággyárat létesítene a volt VÍZMŰ épületéből. Közel 1 milliárdos beruházásnak köszönhetően a hajdani irodaházat teljesen átszabnák. A konzorcium sajtószóvivője lapunk kérdésére elmondta, hogy a létesítményt olyan különleges termek alkotják majd, amelyek a világon eddig egyedülálló szolgáltatásokat nyújtanak. Például ilyen a testelemző szoba, amelybe ha belépünk, és választ adunk a komputer kédéseire, az azonnal felöltöztet bennünket csupa olyan formáju és színű holmiba, ami nekünk a legelőnyösebb. Vagy ilyen a "NagyŐKarakter-shop", ahol egy másik számítógépes rendszer a haj színétől a lábméretéig ismerteti velünk a Nagy Ő jellemzőit. Lenne itt állandó sztárfodrász, aki elkészíti álmaink hajviseletét, de olyan berendezések is szerepelnek a tervekben, amelyek pillanatok alatt megsúgják szépségünk és karcsúságunk legrejtettebb titkait. Sőt harmonikusra tervezik jövőbeni életünket. S hogy mennyibe kerül majd ide a belépő? A szóvivő elmondta, hogy a létesítmény minden szolgáltatásának igénybevételére nem elegendő egy nap, hiszen a különféle informatikai rendszereket mintegy hatszáz szovtver irányítja majd. Ez legalább ennyi szolgáltatást jelent. A belépő már most napi tízezer forintban tervezhető.

Kultúra * A Megyeháza Kulturális és Konferencia Központban tegnap átadták a "Ki tud többet a képviselő-testület tagjairól?" c. vetélkedő díjait. Két hét során tíz csapat versenget egymással Szentesen azért, hogy a fődíjat, egy Fülöp-szigeteki utazást elnyerjenek. A csapatok három főből, elsősorban baráti társaságokból verbuválódtak a mintegy húsz, főleg szellemi feladatra. Tudni kellett például, hogy melyik képviselő hol lakik, mi a civil munkája, hobbija, hány éves, stb. A Szűcs Lajos alpolgármester vezette zsűri öt csapatot díjazott, így egyenként 100-100 ezer forint értékű vásárlási utalványt kapott a B. Mariska Team és a Focidrukkerek csapata. A harmadik helyezettek ajándéka egy hetes üdülés a német testvérváros Sankt Augustinban. Ők a Van-Dálok! A második helyen a Vak-Tyúkszem Bt. okoskái végeztek, ennek köszönhetően összeállíthatják a város 2008. évi költségvetését. A győztesekről pedig ne is beszéljünk, mert ők a képviselő-feleségekből jöttek össze.

Mozi * Január harmadikától vetítik a megújult Őze Lajos Filmszínházban azt a horrorfilmet, amelyet tavaly szilveszterkor harangoztunk be, s amelyet amerikai filmesek a Petőfi Szálló épületében forgattak még az év elején. A hét év haláltánc már meghódította egész Amerikát, most Európán a sor. A The Horror’s Picture és George Madras filmjét több díjra is jelölik az újévben.

Sport * A hónap második felében nagyszabású város-körbefutó bajnokságot rendez a dr. Papp László Városi Sportcsarnok. A részletekre később térünk vissza, de annyit már most elárulhatunk, hogy a futóverseny a kiséri Farkas Antal utca végéről (Mentő utca sarok) indul, s a város főutcáján haladva folytatódik, a felsőpárti Damjanich utcára a Deákról kifutva, át a Kertvároson a kerékpárútra, s azon át Csongrádra… (Ezt a futamot kerékpáron is elég lesz nekem követni! –  Szóval ezért vagyok gyenge a sportban, mert sosem csináltam – komolyan – szerk.) 

Új gyakornok szerkesztőségünkben: Hiperaktív csendéletke

Minczi okoskodik2.jpg

Héééé! Főnök. Hogy kell használni ezt az izét?

Minczi okoskodik.jpg

Valahogy így?! (Fotó: dt.)

Peszgő 2007 évet kívánunk.gif

Éjféltől innen folytatjuk.gif

2 hozzászólás “Szilveszter!!!” bejegyzésre

  1. B.V.:

    Amíg az ember játszik, addig él igazán!!! Ötletben és fáradhatatlanságban gazdag új évet kívánok!

  2. KabaiJ:

    Mélységesen egyetértek az előttem szólóval! Mindenben.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.