A képviselői iroda elsősorban a községekre fókuszál

Garai Sz Imréné.jpgGarai Sz. Imréné négy évtizedes munkaviszonyának mintegy felét a Városházán töltötte. Szirbik Imre polgármester titkárnõjeként, majd a kabinetiroda vezetõjeként  sokan hivatalból is találkoztunk vele.

Ez azonban az utóbbi hetekig volt így. December elsejétõl ugyanis, mint a képviselõi iroda vezetõjét találjuk a hivatalban. Felvetõdik a kérdés: a lakosság érdekében milyen funkciót lát el ezután?
Elõször is tekintsük át röviden a hivatali pályád legfontosabb állomásait.
– Dóczi Gábor idejében az akkori VÍZMÛ-tõl kerültem a tanácsházára. Pályám nagyobbik hányadában folyamatosan vezetõk mellett dolgoztam. El kell, hogy mondjam: az államigazgatási feladatokra dr. Kocsis Ferenc tanított, neki rendkívül sokat köszönhetek, amiért mindörökre hálás vagyok. Az elmúlt négy év azért kiemelkedõ, mert azóta mûködik a kabinetiroda. Korábban csak egyszemélyes volt a titkárság.
– A kabinetiroda miben hozott változást?
– Abban, hogy hét munkatárs között oszlanak meg a különféle feladatok. A levelezéstõl, ügyviteltõl egészen a különbözõ rendezvényszervezésen, koordináláson át. De ide sorolhatjuk az Ipari Park, vagy a városmenedzselés egyes feladatait, beleértve a pályázatok készítését is. Természetesen az egyes területeken önállóan dolgoznak a kollégák ezután is, azonban az összehangolás csapatmunkára épült, ami jól is mûködött. Köszönöm mindezt a kollégáknak.
Garainé Icu a helyi civil szervezetek munkáját is nyomon követte, szorgalmazva a helyi összefogás lehetõségeit. E tevékenység a város Civil Stratégiájával, a Civil Pont létrehozásával volt összeegyeztethetõ.   
– Ám vegyük számba, miben is lesz más a feladatod e hónap elsejétõl, hogyan is került sor a változtatásra?
– Felismertem, hogy az én koromhoz már nem igazán illeszthetõ a titkárnõi szerepkör. Jöjjenek a fiatalok! Ám mivel adódott a lehetõség, de a barátaim is azt javasolták, hogy nem szabad hirtelen teljesen leállni a lendületbõl, így – mintegy levezetésképpen – négy órában elvállaltam Szirbik képviselõ úr irodájának vezetését.
Konkrétan mi minden lesz a feladatod?
– A városi lakosságot érintõ képviselõi fogadórák rendje nem változik. Azokat továbbra is a polgármesteri titkárság intézi. Az én feladatom a községi fogadóórák szervezése, valamint a települési civil szervezetekkel a kapcsolatok építése. Intézem az egyes törvényjavaslatok elõzetes véleményeztetését, valamint a vélemények visszagyûjtését, összegzését és továbbítását. Adminisztráció és részben lobby tevékenység, valamint a képviselõi programok és sajtótájékoztatók szervezése a munkám.
A községek lakói a délelõtti órákban találják nyitva a képviselõi irodát a Városháza I. emelet 210/A. sz. helyiségében. Telefon 63/510-363. Levélcím: Szentes, Kossuth tér 6.

Kép és szöveg: D. T.

Garai Sz Imréné.jpg

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.