100 órás rekordra készülnek – Elő a sütőkkel

Derekegyház község hagyományos rendezvénye, a Palacsinta fesztivál idén is tartogat bõven meglepetéseket.

Szabó István polgármester röviden tájékoztatta lapunkat a programról. Elmondta, hogy a rendezvény július 8-án pénteken 17.30 órakor a helyi alkotók kiállításának megnyitójával kezdõdik.
Szombaton reggel a horgászversenyre hívják a horgászokat, majd a helyi foci csapat az Árpádhalom öregfiúk játékosait fogadja barátságos mérkõzésre. A Mûvelõdési Házban pedig folyamatosan üzemel majd a játszóház. Az ünnepi palacsinta fesztivál szombaton délután 2 órakor veszi kezdetét. Ezek az órák lesznek a záró akkordja a megelõzõ, keddtõl már folyamatosan tartó 100 órás palacsintasütési rekordkísérletnek. Kedd délelõttõl ugyanis két órás váltásokban, a Mûvelõdési Ház elõtti sátorban mindig sütni fogja egy csapat a palacsintát. Az arra járók, helyiek és vendégek, a helyszínen falatozhatnak, de lesz egy becsületkassza, amibe a  helyi gyerekek javára lehet támogatást elhelyezni.
Erre a sütési folyamra bárki jelentkezhet, a környezõ településekrõl is, csapatostól. A kultúrházban délutánonként Csatordainé Veronikát kell keresni a 63/453-005-ös telefonszámon, aki a nevezéseket is szívesen fogadja. A szombat délutáni finálé újra a különleges palacsinták, az egyéni dekoráció és ötlet megvalósításának ideje lesz.
S akik nem csak sütni, enni szeretnének, nos õk nem akármilyen kulturális programra számíthatnak. Szombaton 16 órától litván, török és orosz néptánc együttesek váltják egymást a színpadon, fergeteges mûsort nyújtva át a falatozó közönségnek. 20.30 órakor a sztárvendég Charlie, majd tûzijáték és diszkó szórakoztatja a közönséget.
Vasárnap a hagyományos fõzõversennyel zárja az ünneplést a község apraja-nagyja – tudtuk meg.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.