Szentesi Dialízis Központ – Bővülő ellátás

Az avatas utani helyszíni bejáráson.jpgA mintegy százezer fõ ellátási körzettel bíró szentesi kórházban december elsejétõl  hivatalosan is új fejezet nyílt a mûvese kezelések feltételeiben. A Fresenius Medical Care 1999-ben kapcsolódott be a helyi ellátásba, a létesítmény privatizációját követõen folyamatosan fejleszti  a helyi betegellátás színvonalát.

A Fresenius Medical Care Dialízis Center Kft. (FMC) Szentesi Dialízis Központja mintegy ezer négyzetméter területen több mint kettõszáz milliós beruházásból készült el. A létesítményt mintegy tízmillió forintból modern  orvosi eszközökkel szerelték fel. A fejlesztés közvetlen elõzménye, hogy a szentesi önkormányzat képviselõ-testülete 2005. márciusi ülésén  a céggel ötven évre szóló bérleti szerzõdést kötött e feladat megvalósítására. A döntés helyessége igazolódni látszik, hiszen naponta összesen több mint százharminc ellátásra szorulót tudnak három mûszakban egészségében megerõsíteni.
A december elsejei ünnepélyes átadáson a kft. képviseletében Neményi Péter és dr. Mihalcsó Miklós orvos-igazgató köszöntötte a megjelenteket.  Neményi Péter elmondta, hogy társaságuk a világon mintegy százhatvanezer ellátottról gondoskodik. Magyarországon huszonnégy mûvese állomást üzemeltetnek. Jelenlétük különösen felértékelõdik, mivel évente harminc százalékkal nõ a kezelésre szoruló betegek száma.
Elmondta továbbá, hogy a szentesi beruházás egy év alatt készült el. Megköszönve a tervezõk és kivitelezõk munkáját, hozzá tette: ebben a körzetben is mintegy hét százalékos betegszám növekedéssel kell évente számolniuk.

A művese állomás gyomrában.jpg

Szirbik Imre polgármester, országgyûlési képviselõ az egészségügy jelenlegi helyzetére tekintettel örömmel nyugtázta az együttmûködés eredményét. Elõremutató ez a fejlesztés azért is, mert a szentesi dr. Bugyi István Kórház az ország harmincegy kiemelt intézménye közé került, ami a jövõbeni hasonló fejlesztésekre kötelezi a létesítmény fenntartóit. Hasonló összefogásra nem sok példa akad manapság, de a szentesi iskolapéldája annak is, hogy a privát szféra bevonása az egészségügybe éppen az életesélyek javulásához, az ellátás bõvüléséhez vezet. A kezelés pedig a beteg számára épp úgy  ingyenes, mint az állami intézményben, – fejtette ki.

A dr. Bugyi István Kórház fõigazgatója, dr. Fenyves Ernõ Hemingway-t idézve azt emelte ki, hogy a százhuszonöt  éves szentesi kórházban a térségben élõk érdekében olyan tevékenység folyik, amely a kor követelményeinek mindenben igyekszik megfelelni, miközben nem vetélkedni kíván más intézményekkel.

Kép és szöveg: dite

Beteg ellátása.jpg

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.