Egy városrésznyi érték = Kiséri Napok – Nagyon más? Egyedi

– Úgy látom, Szentesen minden nagyrendezvény arról szól, hogy együnk és igyunk… Az emberek tudatformálása, értékítéleté-nek csiszolása viszont nagyban függ az ilyen rendezvények szervezõitõl, a szándéktól, amely a rendezvény mögé felsorakozik – mondta az egyik idegenbe szakadt ismerõsöm a minap, aki mellesleg szakember, majd hozzátette:

– A Kiséri Napok nagyon más, ennek köszönheti, hogy immár tizenötödik alkalommal szervezhettétek meg.
Igen, nagyon más, hiszen a rendezvény a fiatal tehetségek bemutatkozásáért, a városrész hagyományainak feltárásáért és megõrzéséért jött létre. Nálunk léptek elõször a közönség elé pl. a Seres fivérek. Most, a siker kapujában talán már nem emlékeznek erre. A mi rendezvényünkön volt elõször ún. sztárvendég. Mára ez a kultusz õrületté fajult, amely egy kisebb cég életlehetõségének megfelelõ pénzforrást visz el a városból, munkahelyestõl, minden évben… Egy rendezvény látogatottsága  ugyanis a fellépõ neves elõadók “minõségében” (celeb) méretik. Mi sosem kívántunk versenyt indítani!

A ló hátára nehéz lesz visszapördülnie ennek a városnak, de talán nem is kell, mert igény arra van és lesz, amire megteremtjük. A több, avagy kevesebb igény dacára mi, szervezõk annak örülnénk a legjobban, ha a városrészek periférikus jellege felemelkedhetne végre minden téren a városközpont megítéléséhez.

E rövidke összegzés és visszatekintés után következzen pár kép az idei rendezvényrõl. A bõvebb képes összefoglaló honlapunkon lesz látható hamarosan. Elõbb azonban hálásan megköszönjük mindazoknak, akik az idén is segítettek: Szentes Város Önkormányzata, Hungerit Zrt., Szentesi Szuperinfo, Városi Szolgáltató Kft, Tejszolg Szentes Kft., Gasztro Szentes Kft – Ételfutár, Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezet, Deka Élelmiszer Üzlet, Kiséri Iparcikk (Farkas A. u. 54.), Hornyik Edény és Konyhafelszerelési Szaküzlet, Brillir Kft. Derekegyházi Vágó- és Húsfeldolgozó Üzeme, Joker Kerékpárszaküzlet, Bolt az Egészséghez Üzlet, Ági virágüzlet, Hobbi Barkács Üzlet (Farkas A. u. 30.), Kiss Zsuzsanna kozmetikus, Fõnix videotéka és lottozó, Városellátó Intézmény, Elektroglob Kft, Família ABC.

Köszönjük a Petõfi Sándor Általános Iskola, az Árpád utcai és a Szent Anna utcai Óvoda, valamint a Bartha János Kertészeti Szakképzõ Iskola, és a Hegedûs László Helyõrségi Klub, továbbá számos magánszemély közremûködését.                                            (dt.)

Előzmények: www.varosivisszhang.hu/?p=10474
www.varosivisszhang.hu/?p=10459
www.varosivisszhang.hu/?p=10509

Fotók Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.