Teltházas lesz a bölcsőde – Nyár közepén költöznek

Szentes egyetlen, immáron megújult bölcsõdéjében vagyunk, ahol minden kész a közelgõ nyitásra. Csendes-Merza Ágnes, az intézmény vezetõje számol be a részletekrõl.

– Jelenleg 93 kisgyermekünk van, és a nyári átköltözésre további 20 fõ várakozik, ami azt jelenti, hogy a megújult 120 fõs intézmény teljes kapacitással fog mûködni – tájékoztat.
A közel 60 millió forintból megújult Vásárhelyi úti bölcsõde alapterülete a bõvítésnek köszönhetõen megduplázódott, négy új csoportszoba áll majd a gyerekek rendelkezésére. Így a foglalkoztatottak száma is bõvül. Nyolc gondozó és két kisegítõ várja a várhatóan nyár közepén esedékes kezdést. Most folyik ugyanis az engedélyeztetési eljárás, és amint az véget ér, költözhet a bölcsõde.
– A pályázat azt is lehetõvé tette, hogy új berendezési tárgyakkal rendezzük be a helyiségeket. Ez a csoportszobáktól a konyhán át egészen az udvarig megvalósul, ahol az uniós szabványoknak megfelelõ játékok építése folyik ezekben a napokban. A csoportszobákban értelem-,  és mozgásfejlesztõ eszközök, különféle játékok segítik a kicsik fejlõdését. Újdonság a sószo-bánk, ahol a légúti problémával küzdõ gyerekek gyógyulhatnak majd. Lesz továbbá egy külön helyiségünk a sajátos nevelési igényû gyermekek fejlesztésére, ezekkel eddig nem rendelkeztünk.

– Új szolgáltatásokat is bevezetnek majd.
– Eddig nem volt rá lehetõségünk, de most, a fejlesztésnek köszönhetõen a házi gyermekfelügyelet keretében már igen, hogy gondozónõnk otthonában foglalkozzon azokkal az apróságokkal, akik betegek, nem jöhetnek a többiek közé, és felügyeletüket a szülõk nem tudják megoldani erre az idõre. Az idõszakos gyermekfelügyelet pár órás, óradíjas szolgáltatást jelent. Beindítjuk majd a játszócsoportot is, amikor a gondozónõ a szülõkkel és gyerekekkel együtt játszva és beszélgetve ad válaszokat az egyes fontos nevelési kérdésekre.
A tágas, szépen felújított helyiségeket ezentúl geotermikus energiával fûtik. A melegvíz elõállításában napelemek is szolgálatot teljesítenek – láthatjuk. Ezáltal az épület energiahatékonysága is nõ. Örömmel telnek majd itt a kicsik mindennapjai.
Kép és szöveg: D. T.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.