Nagyon divatos egy kis fekete a menyasszonyi ruhán – Megéri varratni

Talán nem véletlen, hogy oly sok hagyomány tér viszsza az életünkbe. Ilyen a személyre szóló, egyedi menyasszonyi ruha hagyománya is, amikor a legszebb alkalomra szóló ruhadarabot megvarratja a menyaszszony, hogy megõrizhesse örök emlékként.

Domján Ilona designer és stylist rendszeresen tervez ilyen egyedi ruhadarabokat, és most az általa vezetett Szentes, Arany János u. 14. szám alatt található Nõi-, Férfi Méretes Szabóságban el is készítik azokat.
– Van-e különbség a kölcsönzött és az egyedileg készült ruhák trendjében? – kérdezzük.
– Ma már a kölcsönzési árak vetekednek a készítés árával, ezért is fontolják meg sokan, és döntenek inkább a saját menyasszonyi ruha mellett. Egyébként az abroncsos ún. királylány ruhák után egyre jellemzõbb a sellõ és egyenes fazonok elõretörése. Divatos az asszimetria, és egyre inkább a színes ruhák, az ekrü, a pasztell, az élénk vagy fémes színek. Fontos hangsúlyt helyezünk a  kiegészítõkre. Egy-egy virágminta, csipke rendkívül trendi, különösen ha fekete színben kerül a menyasszonyi ruhára – válaszolja.
– A Gombold újra! pályázat nagyban befolyásolhatja az ügyeletes divatot, mit gondolsz errõl? – Hozzám közel állnak a magyaros motívumok, rendszeresen használjuk már most is azokat. A fõiskolán a vizsgamunkám az “Etno” kollekció volt, amely nagy sikert aratott, ahogy az “Attila örökében“ ruháim is. A magyaros stílus három korszakban, a 30-as, majd a 70-es évek elején volt meghatározó, míg a 90-es években inkább a magyaros polgári viselet került elõtérbe. Ma is gyakran készítünk Bocskai nõi kosztümöket, férfi öltönyöket. Így szívesen vállaljuk magyaros menyasszonyi ruha elkészítését is.
– Mennyi idõ szükséges egy ilyen alkalmi viselet megvarrásához?
– Örülünk, ha már az ötlet megszületésekor felkeresnek bennünket, hogy idõben, és megfelelõen egyénre szabottan kidolgozhassuk a kért ruhát, hiszen ezek az alkalmi viseletek sok kézi munkát igényelnek. Gondolok itt a hímzésekre, gyöngyözésre, stb.
– Vállaljátok más szezonális ruhák tervezését is?
– Természetesen, mind a hölgyek, mind a férfiak számára vállaljuk akár az örömszülõi, vagy egyéb alkalmi viseletek megtervezését és varrását. Sõt, már a jövõre ballagók érdeklõdését is szívesen fogadjuk. Elõzetes idõpont kéréshez a telefonszámom: 06-30/315-3983.
Dömsödi Teréz (x)

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.