Iskolabezárás miatt demonstráció?

Az alábbi levél érkezett szerkesztőségünkbe percekkel ezelőtt. A levél útnakindítói körözik a városban ezen sorokat, s hogy nem pletyka, mindenki megnyugtatására mellékelem a következő képviselő-testületi ülés linkjét is, ahol az eredeti előterjesztés, mint első olvasat, elérhető:

www.szentesinfo.hu/testulet/2011/3/eloterjesztes/okt_int_felulv.pdf

Ime a levél: Tisztelt Szentes város lakosai, KÉPVISELŐI! Szülők, diákok, volt diákok, pedagógusok, volt pedagógusok! NE ENGEDJÜK HOGY BEZÁRJÁK A PETŐFI SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLÁT!!!!!!!!

2011. 03. 17-én 14 óra 15 perckor egy soron kívül összehívott tanári értekezleten, minden előzmény nélkül, közli Szirbik Imre polgármester a pedagógusokkal , hogy bezárják az iskolát. Jelenleg 250  fő tanulója van az iskolának. Ezt a tanévet még itt fejezik be a diákok, a következő tanévet pedig minden gyermek az önkormányzat által meghatározott helyi iskolákban folytatja, ami a jelenlegi osztályok szétdarabolását eredményezi. Ún. létszám stop vonatkozik az iskolára, ami azt jelenti, hogy tanulót jelenleg sem elvinni, sem pedig felvenni nem lehet az iskolába. Még ezen a napon közölték a DAMJANICH Általános Iskolával is , hogy bezárják. Velük együtt összesen 400 szentesi diák sorsát érinti a bezárás. 2011. 03. 19-én a pedagógusok tájékoztatják a tanulókat az iskola bezárásról, 2011. 03. 22-én 16 óra 30 perckor tájékoztatja az iskola  – nem az önkormányzat  –   a szülőket az iskola bezárás tényéről!! 2011. 03. 25-én a Képviselőtestület, KÉPVISELŐINK  szavazatán múlik 250 diák, 31 pedagógus és 13 kisegítő személyzet sorsa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  
A TESTÜLETI ÜLÉS NAPJÁN kérünk mindenkit, hogy békés demostráció keretében velünk együtt fejezze ki, hogy NEM ÉRT EGYET AZ ISKOLAI BEZÁRATÁSOKKAL!! Iskolánkban  magas szinten folyik az oktatói munka, amit az országos kompetencia felmérésen is bebizonyított, ahol az ország első 50 iskolája között szerepel egyedüliként a városban! Ének-zene emelt szintű oktatása is egyedül álló városunkban, énekkarunk sikerei is bizonyítják. Mi rendezzük minden évben az országos Petőfi szavalóversenyt, népdalénekesek megyei fordulóját, ahol iskolánk tanulói kimagasló eredményekkel bizonyítják az iskola színvonalát, a pedagógusok kiváló munkáját. Kérek mindenkit, hogy ezt a levelet az összes szentesi ismerősének küldje tovább !!!!!

2 hozzászólás “Iskolabezárás miatt demonstráció?” bejegyzésre

  1. olvaso:

    A demonstráció a Polgármesteri Hivatal előtt lesz 25-én, pénteken 13 órakor. Gyertek el minél többen!

  2. Dömsödi Teréz:

    BEZÁRÁS HALASZTVA!

    A képviselő-testület március 25-i ülésén, mérlegelve az előterjesztő javaslatát, a szóban forgó két oktatási intézmény bezárását az Országgyűlés által létrehozandó új Közoktatási Törvény életbelépéséig elnapolta. Az új törvényi rendelkezések ismeretében térnek vissza a témára, várhatóan még ebben a tanévben.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.