2017 évi archívum

Családi események 49-50. hét

2017 12 31

Született (49. hét): Gyovai József és Pataki Erikának (Szentes, Nagyhegy 41.) HONOR, Szénási Ferenc és Tóth Viviennek (Szentes, Mikecz utca 19.) SZILVIA DÓRI, Bene József és Kapás Anitának (Szentes, Alsórét tanya 153.) GÁBOR, Czombos Csaba és Gyurász Angelikának (Csongrád, Petneházy utca 14/1.) HANNA nevű gyermeke.

(tovább…)

Január 5-ig tehető javaslat a városi kitüntetésekre

2017 12 30

Az előző évek gyakorlatához hasonlóan, a Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal kéri a város lakosságát, gazdasági és társadalmi szervezeteit, tegyenek javaslatot azon személyekre, kollektívákra, akiket, amelyeket méltónak tartanak arra, hogy részükre a „Szentes Város Díszpolgára” cím, illetve „A Városért Emlékérem” 2018 évben odaítélésre kerüljön.

(tovább…)

120 éve született Bugyi professzor

2017 12 29

Szentes Város Önkormányzata, valamint a Dr. Bugyi István Kórház január 3-án emlékezik meg a szentesi kórház igazgatója, a kiváló sebész prof. dr. Bugyi István születésének 120. évfordulójáról. 11.00 órakor koszorúzás lesz a kórház kertjében, a professzort ábrázoló mellszobornál. 18.00 órakor a Szentes Házban beszélgetéssel, anekdoták felidézésével emlékestet rendeznek. A programokra hívják a város lakosságát.

(tovább…)

Fájdalommal tudatjuk…

2017 12 29

Fájdalommal tudatjuk, hogy Kruzslicz Pál népművelő-újságíró, a Szentesi Művelődési Központ egykori munkatársa és igazgatója, a Szentesi Élet volt munkatársa és szerkesztője, a Rádió Szentes alapítóinak egyike és első stúdióvezetője, december 26-án, életének 70. évében elhunyt. Nyilvános búcsúztatójára 2018. január 12-én, pénteken 15 órakor a Művelődési és Ifjúsági Ház Pódiumtermében (6600 Szentes, Tóth József u. 10-14.) kerül sor.  – Gyászoló családja –

(tovább…)

Mikor nem fő szét a virsli? – Beszerezték már a szilveszter legjavát?

2017 12 28

Legutóbb, karácsony előtt, amikor a Derekegyházi Húsvágó- és Feldolgozó Üzem termékeit ajánlottuk, Szűcs Antal, a Rákóczi Ferenc utcai Mintabolt üzletvezetője elárulta nekünk a virsli főzés titkát. Bizonyára önök is, bevallom, én is jártam már úgy, hogy főzés közben a virsli kettérepedt.

(tovább…)

A D-vitamin az élet kulcsa? – Az akció még 4 napig érvényes!

2017 12 27

Kevesen tudjuk, hogy a D-vitamin megfelelő mennyiségben történő fogyasztása az egyes betegségek, mint a rák, vagy az 1-es típusú cukorbetegség, megelőzésében rendkívül hatékony módszer. A rendszeres D-vitamin bevitel azonban jó szolgálatot tenne az átlagéletkor legalább 2-3 évvel való meghosszabbításában, s az emberek 7-10%-a nem betegedne meg – erről tájékozódhatunk dr. Lenkei Gábor legújabb kiadványából, aki azt mondja: a D-vitamin védettségével az influenza is távol tartható.

(tovább…)

Stílustippek 6. – Stílusosan év végén is, avagy mit vegyünk fel szilveszterkor?

2017 12 26

A céges karácsonyi partik lehetnek formális események vagy parti jellegűek, illetve a szilveszteri bulik már lazábbak, de ha szeretnénk stílusosak maradni és nincs konkrét dress code megszabva, akkor kis fekete összeállítással, vagy aki nincs tisztában a színtípusával, kis kék összeállítással nem lőhetünk mellé, az mindig kifinomult és elegáns. Amivel ezt a szettet ünnepibbé, parti képesebbé tehetjük az a fényes, csillogó vagy gyöngy ékszerek, magas sarkú, boríték táska, stb.

(tovább…)

Programelőzetes

2017 12 25

Az óév utolsó, az újév első programját ajánljuk szíves figyelmükbe: (tovább…)