2016 évi archívum

Családi események 50. hét

2016 12 31

Született: Tóth Gábor és Bari Lejla Etelkának (Szentes, Mátyás király utca) BENCE NIMRÓD, Rédei István és Berényi Katának (Szentes, Bercsényi utca) LUCA, Száva Norbert és Kalmár Katának (Szentes, Nyíri utca) NATÁLIA, Horváth Norbert és Jenei Máriának (Szentes Attila út) NORBERT, Gránicz Imre és Gere Nikolettának (Szentes, Dózsa György utca) INEZ, Somogyi Balázs és Makra Melindának (Szentes, Petőfi utca) LEVENTE, Zágonyi Sándor Csaba és Molnár Krisztinának (Csongrád, Klapka György utca) DÁNIEL nevű gyermeke.

(tovább…)

További növekedés a DélKerTÉSZ-nél – Jövőre a csomagolót is bővítik

2016 12 30

Ezt a gazdasági évet is remek teljesítménnyel zárja a Dél-alföldi Kertészek Szövetkezete. A részletekről, az idén megvalósult fejlesztésekről, valamint a jövő évi tervekről Ledó Ferenc elnök-ügyvezető (képen) tájékoztatta lapunkat.

(tovább…)

A harmadik játéknap után – HUNGERIT kupa eredmények

2016 12 30

December 18-án került sor a Regionális teremlabdarúgó bajnokság harmadik fordulójára, amelynek tétje a Hungerit Kupa elnyerése. A csapatok öt csoportban mérik össze erejüket. Ezen a versenynapon azonban négy mérkőzés is elmaradt.

(tovább…)

Aranydiplomás lett a 21. század orvosa

2016 12 29

Arany díszdiplomára érdemes az az orvos, aki orvosi diplomáját 50 éve szerezte meg, közmegbecsülésnek örvend mind szakmai, mind társadalmi szerepvállalásai alapján.

(tovább…)

Képviselő-testületi ülések 2000-2016 – Minden szó megvan…

2016 12 28

Lapunk is gyakran tudósított már az 1990 utáni testületi ülésekről is, ám olykor elakadunk, ha emlékeink között kell korabeli eseményekre „rákeresni”. Már nem sokáig kell az emlékezetre hagyatkozni, ha nem akarunk vaskos, poros papírkupacokban turkálni, hiszen a szentesi képviselő-testület üléseinek dokumentumai 2000 és 2016 évek között már nem csak papír alapon, hanem CD korongokon, és folyamatosan az ekönyvtárban is archiválva lesznek.

(tovább…)

Önmagunkat soha fel nem adni … – Friderika döntős gondolatai

2016 12 28

A szentesi Vida Friderika (20 éves) idén részt vehetett a Szeged Szépe decemberi döntőjén, mégpedig az ország legszebb 19 döntős hölgye között vette a megmérettetés akadályait. Végül a 11. helyen végzett. Villáminterjú erejéig először arról faggattam, hogy érezte magát a verseny közben, sikerült az elvárásai szerint teljesítenie a feladatokat?

(tovább…)

Január elsejétől a 06 30 708 7183 számon hívható az ügyelet! – Életmentő döntés az ellátásért

2016 12 27

Szentes Város Képviselő-testülete két soros és két rendkívüli ülésen tárgyalta az utóbbi közel három hónapban az orvosi ügyelet jövőbeni működésének kérdéseit. A hosszas, kimerítő vita végén a legutóbbi, december 20. rendkívüli ülésre a többségi Fidesz frakció, összegyűjtve azokat a történéseket és szempontokat, amelyek véleményük szerint az orvosi ügyelet létét január elsejétől veszélybe sodorták, arra tettek indítványt, hogy a Jogi és Ügyrendi Bizottság vizsgálja meg az ügyben Szirbik Imre polgármester felelősségét, s vele szemben felvetették a fegyelmi felelősségre vonás lehetőségét. Ez a vizsgálat áthúzódik az újévbe, az ügyeletnek azonban január elsejétől működnie kell.

(tovább…)

Pálmások ajándéka

2016 12 26

Az idén 10 éves Pálmások Szövetsége tagjai a Mátéffy Ferenc utcai óvodásokat lepték meg ajándékukkal. Hagyomány az egyesület életében, hogy megalakulásuk óta minden évben oktatási vagy szociális intézmények számára karácsony előtt hasznos ajándékot adnak át. A jótékonysági akciók a pálmás tagok tagdíjaiból történnek.

(tovább…)