2010 évi archívum

Rabló tört a postások pénzére – Kozák József az év postása

2010 12 30

A Mosolygósabb Régióért Egyesület és a Dél-alföldi Postatörténeti Alapítvány szervezésében immár ötödik alkalommal került sor a szentesi postások csapatépítõ játékos vetélkedõjére, amelynek tétje évrõl évre az Év szentesi postása cím elnyerése.

(tovább…)

Szentes Ipari Park = versenyképesség – Új vállalkozás települ

2010 12 30

Minden kisváros életében nagy és egyedülálló lépés lenne az, amit Szentes városa tett a „Térség legnagyobb, legmodernebb Ipari Parkja” büszke, képzeletbeli cím elérése érdekében. 2007-től kezdődően, hosszas és alapos koncepció kidolgozás, pályáztatás, majd kemény munka által mára, 2010 decemberére elkészült a Szentes Ipari Park legújabb fejlesztési üteme.

(tovább…)

A magyar társadalom felemelkedésének lehetősége III.

2010 12 28

Elszomorító, hogy 2010-ben a magyar társadalom 80%-ának kisebb a reáljövedelme, mint 1990 elõtt, és a magyar családoknak – az alulfizetés miatt – az elmúlt 20 évben összesen 11,2 millió Ft-os bérelmaradása keletkezett. A kialakult helyzet megrendíti a közembert már az 1990 utáni társadalmi rendszerrel kapcsolatban. Az okokat keresve a társadalmat mélyen érintõ kérdések merülnek fel:

(tovább…)

Szilveszteri futás Szentesen és Csongrádon is.

2010 12 27

Lezárult a “Városi Kocogó Klub” programsorozat 2010-es évadja Csongrádon.

(tovább…)

Fontos információ januártól a Hunor Coop-nál – A Kála átváltozása

2010 12 27

Január másodikától az Apponyi téri Kála áruházat teljes egészében az AUTARK Kft. és konzorciuma munkatársai veszik birtokukba. A teljes felújítás elõreláthatóan három hónapot vesz igénybe, miután a 21. század legmodernebben felszerelt Coop szupermarketje áll majd a vásárlóközönség szolgálatába. E rövid hírrõl és hátterérõl kérdeztük Mészáros Zoltánt, a Hunor Coop Zrt. vezérigazgatóját, aki a legjelentõsebb beruházásukról számos fontos részletet osztott meg velünk.

(tovább…)

Megdézsmálták a Kurca halállományát – Közgyűlés előtt a horgászok

2010 12 27

Kedves Horgásztársaim! Rohan az idõ. Itt az év vége, megjött a mikulás, várjuk a Karácsony szent ünnepét, majd az új évet, mert roham léptekkel közeledik. Egyesületünk életében is ugyanilyen gyorsan érkezik az év végi zárás, a beszámoló az elmúlt év eredményeirõl, azaz következik az ünnepek után a tisztújító közgyûlés. Ennek pontos idõpontja 2011. január 9. vasárnap, helye a Móricz Zsigmond Mûvelõdési Ház nagyterme (Ady Endre u. 36.) Idõpontja 8 óra 30 perc. Errõl, és a napirendi pontokról mindenki személyre szóló meghívót fog kapni.

(tovább…)

Nyéki Imre Nemzetközi Szenior Úszóverseny – a Delfin sikerei

2010 12 26

Az év utolsó hazai szenior úszóversenyén népes mezőny gyűlt össze. Különösen sokan érkeztek Ukrajnából, mert 2011 szeptemberében Yaltában rendezik az Európa Bajnokságot a szenior úszók számára.

(tovább…)

Áldott ünnepeket kívánunk!

2010 12 25

Röviden szólva 2010 az alábbiak szerint jellemezhető, legalábbis én így látom: viharos, nyirkos, bizonytalan, baljós, veszteségekkel terhes… s még sorolhatnám a kedvezőnek aligha mondható jelzőket. Ám immár vége…

(tovább…)