2008 évi archívum

Goórék a Galériában

2008 12 30

A főtéri Galériában január 8-án 17 órakor  nyílik Goór Imre és “garti” Goór Imre festőművészek kiállítása. Az alkotásokat dr. Tóth Attila művészeti író ajánlja a közönség figyelmébe.

(tovább…)

A múzsák kertjében

2008 12 29

December 20-án dr. Szalay László ajánlotta a közönség figyelmébe Berkeczné Major Anna Edit grafikus – aquarellista alkotásait a városi könyvtárban. A kiállítás “A múzsák kertje” elnevezést kapta. A látottakat illusztráló Kosztolányi verset Szalay Róbert Zsolt tolmácsolta. A csodálatos tárlat január 16-ig tekinthető meg.

(tovább…)

Karácsonyi ünnepség Lapistón

2008 12 29

A Mosolygósabb Régióért Egyesület december 16-án este a Szenteshez 13 kilométerre lévő Lapistón élők örömére rendezett karácsonyi ünnepséget. Az oncsa házsoron, és a környező tanyavilágban élő szülők és nagyszülők 22, 0-12 éves fiúcskát és kislányt hoztak magukkal, akik számára az egyesület ünnepi ajándékcsomagokkal kedveskedett.

(tovább…)

A szentesi katonák ajándéka

2008 12 28

Az ajándékot adni mindig a legnagyobb öröm. Ha ez a gyermekek számára történik, még felemelőbb érzés. Immár harmadik alkalommal élhették át ezt az örömteli pillanatot az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Zászlóalj katonái december 18-án, amikor képviselőik a novemberben megrendezett Műszaki Bál tombolabevételéből vásárolt ajándékaikat adták át a szentesi Dr. Bugyi István Kórház gyermekosztálya számára.

(tovább…)

Mozgáskorlátozottak karácsonya

2008 12 28

A Mozgáskorlátozottak Szentesi Csoportja december 14-én 14 órától tartotta éves beszámoló közgyűlését a Móricz Zsigmond Művelődési Házban. A rendezvényen a meghívott vendégekkel együtt közel 140 fő jelent meg.

(tovább…)

Horgászoknak: Már leadhatók a fogási naplók

2008 12 27

Kedves Horgásztársaim! Az év vége közeledtével ez az utolsó írásom az idén. Ezért múltról, jelenrõl és a jövõrõl is írok néhány gondolatot.

(tovább…)

Helytörténeti furcsaságaink nyomában – Katika néni kincsei

2008 12 27

Az elõzõ lapszámunkban közöltük Zsíros Katalin ny. tanárnõvel készült beszélgetésünk elsõ részét. Katika nénivel helytörténeti kutatásai újabb eredményeit tekintettük át. Az elkészült két újabb tanulmány egyikérõl ejtettünk szót, most következzék a másik, amelynek kapcsán pl. ilyen fogalmakat járunk körbe, mint:  kisdisznós kutykó, vagy a  gógány…

(tovább…)

Környezetünk védelme

2008 12 27

A közelmúltban új környezetvédelmi rendeletet alkotott a szentesi képviselõ-testület, amelyben szigorodtak a tûzgyújtásra, az avar- és  hulladékégetésre, valamint a fakivágásra vonatkozó szabályok.

(tovább…)