‘Stílustippek’ kategória archívum

Szépítő ajándékkal lephetjük meg az édesanyákat!

2019 04 26
(tovább…)

Egy kreatív hölgy táska titkai- Alma és a földszínek

2018 06 14

Simon Alma (44) néhány napja vette át a Magyar Vöröskereszt Területi vezetését Szentesen. Másodállásban magánvállalkozóként rendezvényszervező. Idén indította el ezt a tevékenységet is, joggal érzi úgy, hogy túl a negyedik X-en találja meg egyre jobban önmagát.

(tovább…)

Stílustippek 6. – Stílusosan év végén is, avagy mit vegyünk fel szilveszterkor?

2017 12 26

A céges karácsonyi partik lehetnek formális események vagy parti jellegűek, illetve a szilveszteri bulik már lazábbak, de ha szeretnénk stílusosak maradni és nincs konkrét dress code megszabva, akkor kis fekete összeállítással, vagy aki nincs tisztában a színtípusával, kis kék összeállítással nem lőhetünk mellé, az mindig kifinomult és elegáns. Amivel ezt a szettet ünnepibbé, parti képesebbé tehetjük az a fényes, csillogó vagy gyöngy ékszerek, magas sarkú, boríték táska, stb.

(tovább…)

Stílustippek 5. – A színek fontossága, miért kell színtanácsadás?

2017 12 22

Minden évben többször, évszakokhoz kötötten trend színeket határoznak meg, nos, ezek mentén általában az üzletekben is ilyen, vagy ehhez hasonló színekben kerülnek ki a tavaszi/nyári vagy őszi/téli kollekciók. Magyarországon néha érzek ebben egy kis elmaradást, de ne is legyen senkinek az a célja, hogy e trendszínek alapján vásárol.

(tovább…)

Stílustippek 4. – Kiegészítők fontossága!

2017 12 07

Mit értünk kiegészítő alatt, nos, klasszikus értelemben, az ékszer, táska. Én úgy gondolom és ezért sem volt szó az alap ruhatárnál róluk, hogy kiegészítő a táska, cipő, öv, sál, sapka/kalap és bármilyen hajdísz, kesztyű, óra, kulcstartó, szemüveg, ékszerek széles választéka, de akár a rúzs vagy a körömlakk is, az uraknál a nyakkendő, díszzsebkendő stb.

(tovább…)

Stílustanácsadás 3. – Milyen színekből építsük fel az alap ruhatárat?

2017 11 18

Mint azt már az előző bejegyzésben elmondtam fontos, hogy az alap ruhatár színei harmonizáljanak, ezáltal minden mindennel passzol. Ebből kiindulva még fontos megemlítenem újból, hogy a sötétkék egy jolly joker szín. Ezek után érdemes tudni, hogy hideg vagy meleg színtípusba tartozunk és annak megfelelő semleges színeket választani. Ugyanis a hideg színtípusoknál (tél, nyár) semleges szín a sötétkék, fekete, szürke, fehér, tört fehér. A meleg színtípusoknál (tavasz, ősz) semleges szín a sötétkék, krémszín, bézs, barna. Ezen színek természetesen kiegészíthetőek a színtípusunk színeivel és természetesen mintás (kockás, virágos, csíkos, pöttyös, stb.) ruhadarabokkal is, de nagyon fontos hogy csak akkor, ha ezt tudjuk viselni.

(tovább…)

Légy színes, sikkes, stílusos – Óvári Gabriella előadása

2017 11 12

A Mosolygósabb Régióért Egyesület szervezésében november 10-én a Petőfi Cafe-ban került sor “Légy színes, sikkes, stílusos!” címmel Óvári Gabriella szín- és stílustanácsadó előadására. A nagy figyelemmel és érdeklődéssel kísért programon az előadó a legizgalmasabb formában világított rá a divat és az egyéniség kapcsolatára, önmagunk megismerése, belső harmóniánk megteremtése néhány nélkülözhetetlen, ám egyszerű szabályszerűségére.

(tovább…)

Stílustippek 2 – Alapruhatár

2017 10 31

Alapruhatár lényege, hogy minden hordható mindennel, vagyis a színek harmonizálnak egymással. Törekedjünk az egyszínű, minta nélküli, úgynevezett, alap (basic) darabokra. Az alap ruhatár fő színei semlegesek, amelyek a színtípusunknak megfelelő semleges színeket jelentik. Az alap ruhatár felépítésénél teljesen egyéntől függ, hogy kinek mire van szüksége, meghatározó, hogy milyen az életed, testalkatod, stílusod, ami ön azonos veled. De nagy általánosságban az alábbi darabok jolly jokerek:

(tovább…)