‘Olvasói porta’ kategória archívum

Udvariasság az utakon…

2017 02 18

Az elmúlt időben a melegedés után kaptunk a csapadékból bőven, aminek talán nem csak én nem örültem. Nem kerékpárosok időjárása ez, de, ha menni kell, nincs pardon, menni kell.

(tovább…)

Olvasói porta: Városfejlesztés (3.) – Jó példa nyomán

2016 12 04

Dicséretes dolog, ha van a városvezetésnek egy propaganda felülete, hogy: „Építsük, szépítsük városunkat.” De ha a meghirdetett szlogen ellenére a városlakó emberek elhanyagolt, lepusztuló nagy felületű épületeket, várospontokat látnak – esetleg évtizedekig – fennáll annak a veszélye, hogy a plakátok alkalmazói komolytalanná válnak. Nemcsak a városlakók előtt, de az átutazók és az ide érkező vendégek előtt is, ami akár tekintélyes létszámú embertömeg lehet.

(tovább…)

Szomszédoló Kunszentmártonban – A II Rákóczi Ferenc Bajtársi Egyesület társklub találkozón vett részt

2016 12 02

A Szentesi II. Rákóczi Ferenc Bajtársi Egyesület november 26-án Kunszentmártonban járt. A rendezvényen a klub tagjai mellett a szentesi kertbarátok a Városi Nyugdíjas Klub tagjai, valamint az egyik felnőtt táncklub képviselői is, 36-an vettünk részt.

(tovább…)

“Az én 56-om…”

2016 10 22

A magyar szabadság éve. 1954 tavaszán voltam sorozáson, így nem ért váratlanul, hogy augusztus hónapban megkaptam a katonai behívót. A Kiegészítő parancsnokságon kiderült, hogy a zöld ÁVO-hoz rukkoltam be. Itt a szolgálati idő 27 hónap volt. Meglepetésként ért, hogy még aznap visszaengedtek. Az okát a mai napig sem tudom…

(tovább…)

Olvasói porta – Városfejlesztés: Petőfi szálló

2016 09 15

Petőfi szálló. archív d.t.Nagy érdeklődéssel olvastam a Városi Visszhang c. helyi újság július 15-i számában az „Indul a Petőfi felújítása” című, Dömsödi Teréz tollából (fotó: 2005) származó újsághírt, amelyben a hányattatott sorsú Petőfi szálló – vagyis, ami mára még megmaradt belőle – sorsának jobbrafordulását és Főnix módjára poraiból való újjáéledését – az elmúlt évtizedek helyi sajtótermékeihez hasonlóan – immár sokadszorra, vázolta.

(tovább…)

Olvasói porta – A cséplőgép varázsa…

2016 07 22

Krenák Lajos festménye.… ragadtatott tollat velem, amikor olvastam kedvenc lapomban V. Kisné Erzsike hozzászólását. Őseim a Szent Anna utca 13. szám alatt laktak, és élték szorgos munkás életüket.

(tovább…)

A kétalakos szentesi kubikos szobor eltávolítása az Apponyi térről

2016 04 01

Kubikos szobor (Apponyi tér).Meglepő módon, néhány hónapja megnőtt az érdeklődés az Apponyi téri (volt Marx téri) kétalakos kubikos szobor iránt, amelyet 1969-ben készíttetett a város, s amely az eltelt közel fél évszázad alatt Szentes jelképévé vált, mint egykori „kubikos fővárosnak”.

(tovább…)

Bruno Gröning Baráti Körök – Szellemi segítség a gyógyuláshoz

2016 02 22

Bruno GröningTérségünkben is szervezõdik a Bruno Gröning Baráti Kör. Aki szívesen megismerné a kör mûködését, Bruno Gröning tanításának lényegét, az interneten is sok hasznos információt talál.

(tovább…)