‘Olvasói porta’ kategória archívum

Novemberben mesterlevelet szerezhetnek

2017 09 04

Idén is elindította mesterképzéseit a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A gazdasági önkormányzat képzésén idén 72 szakember vesz részt. Ők jelenleg a szakmai képzéseknél tartanak, és ha sikeresen teljesítik a vizsgáikat, akkor novemberben vehetik át mesterlevelüket.

(tovább…)

Egyenlő Bánásmód Hatóság – Ügyfélfogadás a megyében

2017 08 30

Tudja Ön, hogy hová fordulhat segítségért, ha neme, egészségi állapota, fogyatékossága, bőrszíne, politikai vagy más véleménye, anyasága (terhessége), életkora, vagyoni helyzete, stb.  miatt  kedvezőtlenebb bánásmódban részesül(t), mint amelyben más, Önnel összehasonlítható helyzetben levő  személy vagy csoport?

(tovább…)

Kánikulában is emberségesek

2017 08 20

Elég rossz szériám van, amit foghatok éppen a melegre is, minden esetre magán ügy. A kedvem nem a legrózsásabb, így volt ez augusztus 11-én, pénteken is.
Szükségem volt egy Szuperinfóra, így bementem a helyi irodába, 8 óra után. Nagy örömömre, mosolyogva fogadta a hölgy a köszönésem. Kaptam is egy lapot, meg is találtam benne, amit kerestem. A talált információt tovább kellett küldenem, igaz, elég kacifántos módon.

(tovább…)

Bohócdoktorok viziteltek a szentesi és orosházi kórházak gyermekosztályán

2017 08 05

A bohócdoktorok segítő tevékenysége nyáron sem szünetel. A hét második felében Szentes és Orosháza kórházaiban viziteltek a gyógyítást segítő nevettetők. A Karitáció Alapítvány Gyógyító Bohócdoktor Csapata egész évben segíti a kórházi gyógyító munkát. A hangsúly ilyenkor az infúzió, a gyógyszerpumpa, a branül helyett néhány pillanatig a játéké és a kacagásé. A bohócdokik az áldozatos munkát végző orvosok, nővérek számára is tartogattak ajándékokat. A gyógyuló kicsiknek az élménypedagógiai módszerek bizonyítottan segíteni tudják a betegség tényének feldolgozását és segíthet a gyógyuláshoz vezető út meglelésében is.

(tovább…)

Udvariasság az utakon…

2017 02 18

Az elmúlt időben a melegedés után kaptunk a csapadékból bőven, aminek talán nem csak én nem örültem. Nem kerékpárosok időjárása ez, de, ha menni kell, nincs pardon, menni kell.

(tovább…)

Olvasói porta: Városfejlesztés (3.) – Jó példa nyomán

2016 12 04

Dicséretes dolog, ha van a városvezetésnek egy propaganda felülete, hogy: „Építsük, szépítsük városunkat.” De ha a meghirdetett szlogen ellenére a városlakó emberek elhanyagolt, lepusztuló nagy felületű épületeket, várospontokat látnak – esetleg évtizedekig – fennáll annak a veszélye, hogy a plakátok alkalmazói komolytalanná válnak. Nemcsak a városlakók előtt, de az átutazók és az ide érkező vendégek előtt is, ami akár tekintélyes létszámú embertömeg lehet.

(tovább…)

Szomszédoló Kunszentmártonban – A II Rákóczi Ferenc Bajtársi Egyesület társklub találkozón vett részt

2016 12 02

A Szentesi II. Rákóczi Ferenc Bajtársi Egyesület november 26-án Kunszentmártonban járt. A rendezvényen a klub tagjai mellett a szentesi kertbarátok a Városi Nyugdíjas Klub tagjai, valamint az egyik felnőtt táncklub képviselői is, 36-an vettünk részt.

(tovább…)

“Az én 56-om…”

2016 10 22

A magyar szabadság éve. 1954 tavaszán voltam sorozáson, így nem ért váratlanul, hogy augusztus hónapban megkaptam a katonai behívót. A Kiegészítő parancsnokságon kiderült, hogy a zöld ÁVO-hoz rukkoltam be. Itt a szolgálati idő 27 hónap volt. Meglepetésként ért, hogy még aznap visszaengedtek. Az okát a mai napig sem tudom…

(tovább…)