‘Sztori’ kategória archívum

Pásztoremberek – az ősfoglalkozás nyomában

2017 03 21

Kunkovács László Kossuth- és Balogh Rudolf-díjas magyar fotóművész és etnofotográfus, a Magyar Művészeti Akadémia Film- és Fotóművészeti Tagozatának tagja (2010) volt a Koszta József Múzeum vendége a tavasz első napján, március 21-én. Pásztoremberek c. könyvét mutatta be a népes közönségnek.

(tovább…)

A COOP Érdemérem bronz fokozatát Csatordai Lajos kapta – A gyökerek tisztelete mentén

2017 03 21

Csatordai Lajos, a HUNOR COOP ZRt. kereskedelmi igazgatója és Mészáros Zoltán vezérigazgató pályafutásában jelentős a hasonlatosság. Mindketten gyakornokként kerültek a céghez és 30 éves koruk előtt lettek kereskedelmi igazgatók.

(tovább…)

Horváth Mihály (1809 – 1878) Kossuth Lajos – szentesi – minisztere

2017 03 18

Szentes híres szülöttének filmbe (akár Jókai egyik regényének a hőse is lehetne) illő színes élete, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc március 15-i nemzeti ünnep alkalmából, mindenképpen “lapra” kívánkozik.

(tovább…)

Hintalovak régen és ma

2017 03 17

A Koszta József Múzeum új időszaki kiállítást rendez „Pattanj lóra, hintalóra!” címmel 2017 tavaszán. A tárlat Ladó Mária és Tóth Ferenc magángyűjtők anyagát mutatja be, amit kiegészítünk helyi hintalovakkal, hintalovas képeslapokkal, fényképekkel és egyéb játékokkal. A közös siker érdekében szívesen fogadjuk a helyi és a környékbeli lakosság felajánlásait a múzeum számára.

(tovább…)

A Rotary példaértékű kezdeményezése Szentesen

2017 03 11
A ROTARY Magyarország, valamint tagszervezete a Szentes-Csongrád Rotary Club rendkívül színvonalas programmal lepte meg március 11-én a szentesi hölgyeket, akiknek ünnepén itt volt Jakupcsek Gabriella, Pál Feri atya katolikus pap, Béres Alexandra üzletasszony, fitnesz edző, sportoló, ám helyi kiválóságaink, így Gila Olga sminkmester, vagy Tonomárné Dancsó Erika, a világ 10 legkreatívabb L’Oreal mesterfodrászainak egyike is elkápráztatta a közönséget.

(tovább…)

A szentesi pillangó párizsi hódítása

2017 03 02

43 ország több ezer fodrászáé minden évben a lehetőség, hogy bekerüljön az immár 72 esztendeje alakult Haute Coiffure Francaise elnevezésű elit fodrászközösség világversenyébe, a HCF TROPHY tízes mezőnyébe. Minden év őszén jelenik meg a kiírás, így volt az elmúlt ősz folyamán is, amikor Tonomárné Dancsó Erika immár második alkalommal adta be pályázatát.

(tovább…)

Szentesi szaunamesterek sikere a Kerekdombi fürdőben – “Égett a talpa alatt a talaj…”

2017 02 25

Ha Valentin nap, akkor mozgassa meg valami új a levegőt – így volt ezzel a Kerekdombi fürdő igazgatója is, aki vendégszereplésre hívta a szentesi szaunamestereket.

(tovább…)

Dél-alföldi pásztorok a 20-21. században…

2017 02 17
…ezzel az alcímmel nyílt kiállítás tegnap a Koszta József Múzeumban. A kiállítás alapját a makói József Attila Múzeum gyűjteménye adja, de magángyűjteményekből is láthatunk tárgyakat és képeket. Az április 15-ig a múzeum nyitva tartási ideje alatt látható kiállítás emléket állít az ősi szakma művelőinek, bemutatja hagyományaikat, amelyek apáról-fiúra öröklődtek, megismerteti a mindennapi munkavégzéshez használt eszközeiket, azt az életformát, amely az állattartás teljes ismeretére épült fel.

(tovább…)