‘Sztori’ kategória archívum

50 év után találkoztunk a HMG-ben! Csodálatos nap volt!

2017 06 25

Az 1967-ben a HMG-ben érettségizettek közül a még élő diákok több mint 80 %-a együtt ünnepelt. A szó legnemesebb értelmében ünnepeltünk.

(tovább…)

Retro-pelenka

2017 05 25

Furcsa a két szó együtt, de a cikk végére, remélem, megérti a Kedves Olvasó, hogy mire is gondoltam…
RETRO azaz, a múltat idéző divat indult el nem is olyan régen. A 70-es 80-as évek köszönnek vissza a zenében, az öltözködésben és az élet más területein is. Azt is fel kellene idézni, hogy hogyan látták el az édesanyák a gyermekeiket ebben az időszakban.

(tovább…)

Aki a versek tollbamondásából énekel – Mi is az a cikerő?

2017 05 23

Mozaikkép címmel Savanya István költő, dalszerző, előadóművész bensőséges előadóestjére került sor Szentesen a Városi Könyvtárban május 11-én a Zöldág Hagyományőrző Szakkör meghívására. A Szegedről származó egykori fiatal country zenész a feleségével és gyermekeikkel bő negyedszázada élnek Kanadában, Calgaryban. Szentesen 2000-ben, 2008-ban és 2011-ben muzsikált már. Azóta miként változott az élete? – érdeklődtem.

(tovább…)

Önkéntesek is segítik az alapítvány munkáját – Idén Zorán nagykoncert Szentesen

2017 05 04

Seres Antal, a Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvány alapítója, zenész, gitártanár és röplabdaedző, március 15-én megkaphatta a Szentes Városért Emlékérmet. Ebből az alkalomból is, de azért is pillantottunk be újra az alapítvány mindennapjaiba, hogy próbáljunk segíteni nekik az 1%-ok felajánlásához.

(tovább…)

Az életműdíj margójára – A sportoló cukrász

2017 04 29

Az idei sportolói ünnepségen, március harmadikán Életműdíjban részesült Horváth Zoltán, az egykori Petőfi Cukrászda üzemeltetője, aki nyugdíjasként, napjainkban a Szentesi Fogathajtó Egyesület titkáraként szervezi a helyi lovas sportéletet. Alsóréti tanyáján gazdálkodik, lovaival gyakran viszi sétakocsikázni a városunkba érkező vendégeket, vagy éppen a táborozó gyerekeket.

(tovább…)

Pásztoremberek – az ősfoglalkozás nyomában

2017 03 21

Kunkovács László Kossuth- és Balogh Rudolf-díjas magyar fotóművész és etnofotográfus, a Magyar Művészeti Akadémia Film- és Fotóművészeti Tagozatának tagja (2010) volt a Koszta József Múzeum vendége a tavasz első napján, március 21-én. Pásztoremberek c. könyvét mutatta be a népes közönségnek.

(tovább…)

A COOP Érdemérem bronz fokozatát Csatordai Lajos kapta – A gyökerek tisztelete mentén

2017 03 21

Csatordai Lajos, a HUNOR COOP ZRt. kereskedelmi igazgatója és Mészáros Zoltán vezérigazgató pályafutásában jelentős a hasonlatosság. Mindketten gyakornokként kerültek a céghez és 30 éves koruk előtt lettek kereskedelmi igazgatók.

(tovább…)

Horváth Mihály (1809 – 1878) Kossuth Lajos – szentesi – minisztere

2017 03 18

Szentes híres szülöttének filmbe (akár Jókai egyik regényének a hőse is lehetne) illő színes élete, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc március 15-i nemzeti ünnep alkalmából, mindenképpen “lapra” kívánkozik.

(tovább…)