‘Sztori’ kategória archívum

Dél-alföldi pásztorok a 20-21. században…

2017 02 17
…ezzel az alcímmel nyílt kiállítás tegnap a Koszta József Múzeumban. A kiállítás alapját a makói József Attila Múzeum gyűjteménye adja, de magángyűjteményekből is láthatunk tárgyakat és képeket. Az április 15-ig a múzeum nyitva tartási ideje alatt látható kiállítás emléket állít az ősi szakma művelőinek, bemutatja hagyományaikat, amelyek apáról-fiúra öröklődtek, megismerteti a mindennapi munkavégzéshez használt eszközeiket, azt az életformát, amely az állattartás teljes ismeretére épült fel.

(tovább…)

Új szenior világ- Európa csúcs, valamint öt új szenior korosztályos országos csúcs és három új alapcsúcs Szentesen az Évindító Szenior Hosszú távú és Összetett Sprintversenyen

2017 02 06

A szentesi Delfin Egészségmegőrző Sport Club rendezett a Dr. Rébeli Szabó József Sportuszodában. Az Iron Aquatics (Hosszú Katinkáék egyesülete!) a 4×100 méteres mix gyorsváltóban a hatalmas világ- és Európa-csúcsot úszott a III. korcsoportban. A váltó első tagja Shönek András országos csúccsal indított a 100 méteres gyorsúszásban. A VI. korcsoportban a szentesiek dr. Borzi Miklós, Melkuhn Dezső, Palásti KatalinBocskay Zsófia összeállítású csapata országos alapcsúccsal nyert. Szintén új alapcsúcsot úszott a Törökbálint csapata a IV. korcsoportban. Az 1500 méteres gyorsúszásban Reiner László, Hajdú László és Kalaus Valter szintén országos csúccsal nyertek korosztályukban. Ez utóbbi versenyzőnek a szám közben még 800 méteren is sikerült megdönteni az érvényben lévő csúcsot.

(tovább…)

Mi a nyüst és a csépléc? – A helyi háziipar 65 évéből

2017 01 27

A hajdani Szentesi Háziipari Szövetkezet megalakulásának 65. évfordulójára emlékezünk az idén. A hosszú évtizedeken át sikeres szövetkezet előbb a HISZÖV (Háziipari Szövetkezetek Országos Szövetsége), majd később a KISZÖV (Kisipari Szövetkezetek Országos Szövetsége) tagjaként térségünk egyik legjelentősebb munkáltatója volt. A visszaemlékezésben Kőszegi Anna a partnerem, aki 1957-ben bedolgozóként került a Háziiparhoz, és 29 éven át volt a szövetkezet tagja.

(tovább…)

Magyar DJ lehet a következő Fedde Le Grand – Vasárnapig szavazhatunk az NYDJAY magyar nevezőire

2017 01 12

Két magyar DJ is dobogós helyen áll az NYDJAY nevű DJ verseny közönségszavazásán. A nevezőkre január 15-ig, azaz vasárnapig lehet szavazni a Mixcloudon, a győztes pedig a Fedde Le Grand-ot, Axwell-t és Tujamo-t is képviselő sushi3000 nevű booking irodától kap szerződést. A versenyre több mint 1800 mixel neveztek Európa Dj-i, ebből több mint kétszáz a műfaj hazai képviselőitől érkezett.  A szervezők mellett a Magyar DJ és Producer Egyesület (DJ Szövetség) is arra buzdítja a közönséget, hogy szavazzanak a legjobb hazai DJ-kre, mert jó eséllyel magyar lehet a következő Fedde Le Grand.

(tovább…)

“Olyan nincs, hogy szocialista keresztény…” – Eperjes Károly Szentesen

2016 12 14

bujdoso-tamas-onkormanyzati-kepviselo-domsodi-jozsef-ugyved-eperjes-karoly-szinmuvesz-es-kovacs-janos-a-muv-es-sportbiz-elnoke.Eperjes “Szamóca” Károly Kossuth-díjas színművész a Fradi-Öregfiúk labdarúgó csapatának a játékosaként volt Szentesen a Dr. Papp László Városi Sportcsarnok 20 éves jubileuma alkalmával megrendezett, Szentesi Öregfiúk elleni barátságos labdarúgó mérkőzésen. A mérkőzés után beszélgettünk.

(tovább…)

Szeged Szépe Szépségkirálynő-választás, szentesi résztvevővel

2016 11 30

Kedvencei a gyerekek között Vida Friderika, a Szeged Szépe 2016 döntőse.December 10-én 19 órától kerül sor a IX. Szeged Szépe szépségkirálynő-választás gálaestjére az IH Rendezvényközpontban.  A rendezvényen egy fantasztikus táncos show keretein belül mutatkoznak be a Szeged Szépe döntős lányok. A műsorban a Dolce Dance Franchise Tánciskola Hálózat és Pálinkó Lujza Tánciskola produkcióit, a MY77 és Kathia Dobo divatbemutatóit láthatja majd a közönség. Megtudhatják, hogy ki nyeri el a 2016-os Szeged Szépe címet, az est végén kinek a fejére kerül a Szeged Szépe korona.

(tovább…)

A Hungerit keleti nyitása – Az orosz piacról sem mondanak le

2016 04 29

Üzemlátogatás dr. Budai Gyulával.Április 20-án látogatást tett a Hungerit Zrt-nél dr. Budai Gyula, a Külgazdasági és Külügyminisztérium orosz embargóból fakadó külgazdasági intézkedéseiért felelős miniszteri biztosa, aki gyárlátogatáson ismerkedett Magyarország és Európa egyik legjelentősebb élelmiszer-feldolgozó cégének tevékenységével, és a jövőbeni terveivel.

(tovább…)

A kétalakos szentesi kubikos szobor eltávolítása az Apponyi térről

2016 04 01

Kubikos szobor (Apponyi tér).Meglepő módon, néhány hónapja megnőtt az érdeklődés az Apponyi téri (volt Marx téri) kétalakos kubikos szobor iránt, amelyet 1969-ben készíttetett a város, s amely az eltelt közel fél évszázad alatt Szentes jelképévé vált, mint egykori „kubikos fővárosnak”.

(tovább…)